Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Στο Κρυονέρι τέλεσε την Θεία Λειτουργία την Κυριακή 8/8/21 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ώστε να βρεθεί κοντά στους πυρόπληκτους κατοίκους αλλά και να αναπέμψει ευχαριστία προς τον Θεό.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Ιωάννης Καλαφατέλης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Κρυονερίου κ. Ηρακλής Χιώτης, ενώ άκρως συμβολική και συγκινητική ήταν η παρουσία ομάδας εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας, η οποία έδωσε μάχες με τη φωτιά όλες αυτές τις ημέρες.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναρωτήθηκε αν μέχρι τα τέλη των αιώνων θα πάψει να υπάρχει πόνος, θλίψη και σπαραγμός ή η αν θα πάψει η αναζήτηση της ελπίδας, της παρηγοριάς και της λύτρωσης. Ξεκινώντας από τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου του σημερινού ευαγγελικού αναγνώσματος, βρήκε ομοιότητες με τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των κατοίκων του Κρυονερίου και των γύρω περιοχών, καθώς και τον πόνο, τη θλίψη και την αγωνία των πυροσβεστών και των εθελοντών. Ο μίξη αυτών των αισθημάτων φέρνει τελικά την ελπίδα και την λύτρωση, γιατί, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, η θλίψη φέρνει την υπομονή, η υπομονή την ελπίδα και η ελπίδα την πίστη (παράβαλε Ρωμ. 5, 3-5). Η σύναξη των πιστών στον ναό, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται, εκφράζει ακριβώς αυτή την ελπίδα και την προσευχή για λύτρωση, επειδή κατεβλήθη κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια και πλέον το μόνο που απομένει είναι να κατατεθεί η ελπίδα μας στα πόδια του Θεού, για να σταματήσει εδώ η καταστροφή.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για το γεγονός ότι παρέμειναν στη μάχη με τις φλόγες μέχρι την ύστατη στιγμή και ευχήθηκε κάθε από Θεού αγαθό σε αυτούς και τις οικογένειές τους.v

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Θεία Λειτουργία στο Κρυονέρι μετά την καταστροφική πυρκαγιά»:

Η Αγία Μαρίνα φύλαξε το Εκκλησάκι Της από την πύρινη λαίλαπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτή Αγίου Ματθίου του Αποστόλου
Χείρα βοηθείας προς τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα από την Ομογένεια της Αυστραλίας
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου
Ο Ιλίου Αθηναγόρας στις πυρόπληκτες περιοχές της Μητροπόλεως

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο