Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας

Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας

Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας

Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας

Με μεγάλη συγκίνηση ετελέσθη χθες η πανηγυρική Θ. Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που ιδρύθηκε ως Ιερά Μόνη από τον Άγιο Κασσιανό.

Ο Άγιος Κασσιανός διετέλεσε Διάκονος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και απεστάλη από τον Άγιο Πάπα Ρώμης Λέοντα στη Μασσαλία, για τη διάδοση του ανατολικού μοναχισμού στη Δύση.

Στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος βρέθηκε το 1000 μ.Χ. θαυματουργή εικόνα της Υπαπαντής του Κυρίου και από τότε συνηθίζεται ανήμερα της εορτής να τελείται Θεία Λειτουργία στο σημείο της ευρέσεως.

Της ιεράς συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συλλειτουργών μετά των Αρχιμανδριτών Ιωακείμ Τσοπανογλου και Σεβαστιανού Garnier, του Πρεσβυτέρου Jean Garigou και του Διακόνου Χρυσοστόμου Rey.

Ο Άγιος Βίκτωρ είναι πολιούχος της Μασσαλίας και στον παλαιοχριστιανικό Ι. Ναό φυλάσσονται λείψανα του ιδίου και του Αγίου Κασσιανού, μεταξύ πολλών άλλων ιερών λειψάνων.

Αυτές τις ημέρες χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη Νότια Γαλλία προστρέχουν να προσκυνήσουν στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι στον συγκεκριμένο Ναό φυλάσσονταν ο Σταυρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, ο οποίος μετά από αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος δωρίστηκε στην Ι. Μητρόπολη Πατρών, όπου σήμερα θησαυρίζεται στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό της Πάτρας.

Στο σημείο της Κρύπτης όπου φυλάσσονταν ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα τοποθετήθηκε βυζαντινή εικόνα του μαρτυρίου του Αγίου Αποστόλου, την οποία πρόσφερε η Ι. Μητρόπολη Πατρών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας»:

Εορτή Αγίου και Δικαίου Συμεών του Θεοδόχου και Αγίας Άννας της Προφήτιδας
Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
Αγρυπνία Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Άλλοι δέχονται τον Χριστό και άλλοι τον αρνούνται
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά του εν Στειρίω
Ευαγγέλιο Κυριακής Υπαπαντής του Κυρίου 2-1-2020
Απόστολος Κυριακής Υπαπαντής του Κυρίου 2-1-2020

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο