Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Θες να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του;

Θες να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του;

Θες να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του;

Θες να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του;

Η πίστις είναι το κλειδί, με το οποίο ανοίγεται ο θείος θησαυρός. Το κατέχουν οι απλές, αγαθές, όλο αγάπη καρδιές. «Πάντα δυνατὰ τῷ πιστεύοντι» (Μάρκ. Θ’ 23). Η πίστις είναι το πνευματικό στόμα. Ας ανοίγουμε ελεύθερα αυτό το στόμα, όπως κάνουμε και για το σωματικό. Ας μη σφίγγουν τα χείλη του η αμφιβολία και η ολιγοπιστία. Αν μένει κλειστό εξ αιτίας τους, κλειστός θα μείνει και ο ουρανός για μας. Όσο πιο πολύ κινείται το στόμα της πίστεως, όσο πιο αδίστακτα δηλαδή πιστεύουμε στην παντοδυναμία του Θεού, τόσο πιο πολλοί θα είναι οι θείοι οικτιρμοί απέναντί μας. «διὰ τοῦτο λέγων ὑμῖν, πάντα ὅσα ἂν προσευχόμενοι αἰτεῖσθε, πιστεύετε ὅτι λαμβάνετε, καὶ ἔσται ὑμῖν» (Μαρκ. ια’ 24).

Ο Κύριος είναι μακρόθυμος και πολυέλεος απέναντί σου. Αυτό το διαπιστώνεις πολλές φορές κάθε ημέρα. Έχε λοιπόν και συ μακροθυμία και σπλάχνα οικτιρμών απέναντι των αδελφών σου. Έτσι, θα εφαρμόζεις τα λόγια του Αποστόλου, που λέγει ότι «η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται» (Α’ Κορ. ιγ’ 4). Επιθυμείς να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του; Ας χαροποιείς και συ τις καρδιές των άλλων, δείχνοντάς τους στοργή και καλωσύνη.

Η εν Χριστώ ζωή μου
Αγίου Ιωάννου της Κρονστάνδης
σελ. 63-64

«Η εν Χριστώ ζωή μου» είναι μία σειρά από ιερούς λογισμούς και προσευχές που κατέγραψε ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης στο πνευματικό του Ημερολόγιο.

Η εν Χριστω ζωη μου

Σχετικά άρθρα με «Θες να σε χαροποιεί ο Κύριος με την αγάπη του;»:

Δώσε θνητά και πάρε αθάνατα…
Η γνήσια κηδεμονία των γονέων
Οι συγγενείς ή οι φίλοι θα γνωρίζονται στη Βασιλεία του Θεού;
Παναγία μου, τί θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσθέστε Σχόλιο