Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε χθες τα Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου του Αγιορείτου, το οποίο ανήγειρε στην περιοχή «Καλαφάτης» Μυκόνου η φιλογενής και φιλευσεβής οικογένεια του διακεκριμένου Ιατρού-Καρδιολόγου κ. Παπαϊωάννου.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιμ. Θεωνάς από το Κελλί του Αγίου Νικολάου Αγίου Όρους και οι Αγιορείτες Αρχιμ. Απόστολος και Γαβριήλ, ο οποίος και συνέθεσε ειδική για την περίσταση εσπερινή Ακολουθία των Θυρανοιξίων, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, Αρχιμ. Αλέξιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο Διοικητής του Αγίου Όρους και Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιος Μαρτίνος μετά της ομοζυγου του Μαρίνας και πολλοί Επιστήμονες και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού συνεχάρη τον φιλογενή κτήτορα, υπογράμμισε ότι απόψε τελέσθηκαν τα θυρανοίξια ενός Ναού αφιερωμένου σε δυο Αγίους, οι οποίοι στήριξαν την πίστη: στον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος κατά την Α’ Οικουμενική Σύνοδο με τη διδασκαλία του στήριξε την Ορθόδοξη πίστη, κσι στον Άγιο Νικόδημο, που κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας στήριξε την πίστη στις ψυχές των υποδούλων Ελλήνων.

Ο ιατρός κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τους προσελθόντες στην τελετή και ιδιαίτερα τους Αγιορείτες Πατέρες, με τους οποίος συνδέεται πνευματικά, και οι οποίοι αύριο το πρωί θα ιερουργήσουν στο εξ ονομασθέν Παρεκκλήσιο.

Θεοτοκάριον Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Βρειτε το Θεοτοκαριον εδω

Σχετικά άρθρα με «Θυρανοίξια Παρεκκλησίου των Αγίων Σπυρίδωνος και Νικοδήμου στη Μύκονο»:

Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικοδήμου στην γενέτειρά του
14 Ιουλίου: Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης ο σοφός διδάσκαλος της εκκλησίας
Πανήγυρις Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης σε Λέρο και Κάλυμνο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο