Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Κυριακής ετιμήθη ιδιαιτέρως από τις ευσεβείς γυναίκες οι οποίες αθρώον προσήλθαν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς στο Διδυμότειχο, στο χωρίο Κυριακή και στα Κόμαρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός αφ’ εσπέρας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ευλόγησε τους άρτους και ομίλησε στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο Αγίας Κυριακής Διδυμοτείχου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάνογλου, του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Υποστρατήγου Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το πρωΐ της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής του χωρίου Κυριακής, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παναγιώτου Καλακίκου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχαήλ Πιτιακούδη, εκπροσώπου της XVI Μεραρχίας και ικανού εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το υμνολογικό «Ῥίζης, εὐκλεοῦς Κυριακή, κλάδος ὡραιότατος ὤφθης, καρπὸν σωτήριον, φέρων τῆς ἀθλήσεως, τὰ κατορθώματα», μίλησε για την πίστη, την ομολογία και την προσδοκία της Αγίας προς τον Κύριο και κάλεσε τους πιστούς να εμπνέονται και να διδάσκονται από το παράδειγμα της, ευχηθείς όπως στην περίπτωση εκείνης ο Κύριος να είναι το κέντρο και ο οδηγός της δικής μας ζωής και όλου του κόσμου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου»:

Άρτης Καλλίνικος: Οφείλουμε να είμαστε Χριστιανοί και κατ’ όνομα αλλά και κατ’ ουσίαν
Ο Μητροπολίτης Προύσης Ιωακείμ στη Μητρόπολη Μαρωνείας
Εορτή Αγίου Προκοπίου του Μεγαλόμαρτυρα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο