Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τριήμερο εορτασμών στη Μητρόπολη Θηβών

Τριήμερο εορτασμών στη Μητρόπολη Θηβών

Τριήμερο εορτασμών στη Μητρόπολη Θηβών

Τριήμερο εορτασμών στη Μητρόπολη Θηβών

Το απόγευμα της 25ης Ιουλίου 2021, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Τσουκαλάδων. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Αυγέρος. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή και ευχήθηκε οι πρεσβείες Της προς τον Θεό για όλους να είναι πολλές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πανάκτου. Το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε τον Εσπερινό για την εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λάκκας, που βρίσκεται στον ελαιώνα της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Ι.Μονής Αγ. Νικολάου Καμπιών και Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου και π. Σεραφείμ Παυλίδη και τους Πατέρες της Μονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τριήμερο εορτασμών στη Μητρόπολη Θηβών»:

Εκοιμήθη ο π. Ηλίας Αλευράς
Εορτή Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Ματαίωση της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Κούβα
Εορτή Αγίου Καλλινίκου του Μάρτυρα

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο