Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να γεμίσουν οι καρδιές μας με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να γεμίσουν οι καρδιές μας με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να γεμίσουν οι καρδιές μας με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να γεμίσουν οι καρδιές μας με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα αυτόν Ι. Ναό, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο βίο της Αγίας και μάλιστα στην στάση που κράτησε απέναντι στον ειδωλολάτρη πατέρα της, αφού αγάπησε υπέρ πάντων τον Χριστό. Αύτη η αγάπη της την ώθησε να δώσει και τη ζωή της για τον Χριστό. Τον ζήλο και την αγάπη υπέρ Χριστού της Αγ. Μαρίνης, κάλεσε ο Σεβασμιώτατος όλους τους χριστιανούς να καλλιεργούν στη ζωή τους και να μη τη σπαταλούν στο κυνήγι των επίκαιρων απολαύσεων, αλλά να γεμίζουν τις καρδιές τους με ειλικρινη αγάπη για τον Χριστό, που μας οδηγεί στον πραγματικό σκοπό της ζωής μας, την κληρονομία της ουράνιας Βασιλείας.

Στους πανηγυρισμούς έλαβαν μέρος, ακόμη, Κληρικοί της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, πολυάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκίδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού και κ. Ιωάννης Νέζης.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Τα αναλόγια διακόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού και Καθηγητές θεολόγοι, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Αναστάσιος Βάχος, συνεπικουρούμενοι από πολλούς Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στον ίδιο Ι. Ναό, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Πόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Παπανικολάου, Αλέξανδρος Γραμματικός

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να γεμίσουν οι καρδιές μας με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό»:

Ετήσιο μνημόσυνο Γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού
Πανήγυρις Προφήτου Ηλιού στη Μητρόπολη Αργολίδος
Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά
19 Ιουλίου: Εορτή Αγίας Μακρίνης αδελφής του Μεγάλου Βασιλείου
Πανήγυρις Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Καλογραίζα

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο