Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ) | proseuxi.gr

Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

«Η Εκκλησία σήμερα έρχεται όχι μόνο να σε επιβραβεύσει, αλλά να σου αναθέσει περισσότερα καθήκοντα, διότι αν και η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις, ωστόσο τιμά τους ανθρώπους που φιλότιμα την υπηρετούν. Για αυτό και σου δίδουμε απόψε τον βαθμό του Πρωτοπρεσβυτέρου αλλά και την με πνευματική βαρύτητα διακονία του εξομολόγου, του αναδόχου των λογισμών των πιστών μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος, είναι ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και θέλει κάπου να ακουμπήσει, να «ανοίξει» την καρδιά του και να αποθέσει αυτό που τον βασανίζει μέσα του. Και κανέναν να μη διώξεις, κανέναν να μην περιφρονήσεις, διότι στην Εκκλησία προσέρχονται όλοι».

Με αυτά τα λόγια συμβούλευσε το νεοπροχειρισθέντα σε πνευματικό και πρωτοπρεσβύτερο π. Ξάνθο Ονησιφόρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά τον εσπερινό τού Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας.

Στον εσπερινό έλαβαν επίσης μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Μετά την λιτανεία και την αρτοκλασία, τελέστηκε η προχείριση σε πρωτοπρεσβύτερο αρχικά και στη συνέχεια σε πνευματικό του π. Ξάνθου Ονησιφόρου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ανέλαβε επίσης καθήκοντα στη θρησκευτική διαφώτιση των στρατευμένων νέων μας.

Ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στο παράδειγμα τού μεγαλομάρτυρος Γεωργίου ανέφερε πως «τόσον ο άγιος Γεώργιος, όσο και όλοι οι άγιοι είχαν ως κοινό τόπο το ότι άνοιξαν την καρδιά τους και άφησαν να λαλήσει ο Κύριος εντός τους. Η παρουσία του Χριστού μέσα τους ήταν αυτή που τους έκανε να μην υπολογίζουν ούτε απειλές, ούτε μαρτύρια, ούτε βασανιστήρια. Μόνος του ο άνθρωπος είναι αδύνατον να επιβιώσει. Όλες οι αντιξοότητες υπερβαίνονται με τον Θεό. Κι αν πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι για να μιμηθούμε τους αγίους μας, είναι να μιμηθούμε την πίστη και την ελπίδα τους στον Θεό».

Μετά το πέρας του εσπερινού, η ενορία παρέθεσε δεξίωση με παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα και ευχήθηκαν στον αρτιπροχειρισθέντα τα δέοντα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ) | proseuxi.gr

Σχετικά άρθρα με «Χειροθεσία Πνευματικού από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)»:

Ο Νέος Μητροπολίτης Λήμνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Παλλήνη
Εορτή και Προσκύνηση Λειψάνου Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στα Γιαννιτσά
Εορτή Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο