Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Ταμασού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Ταμασού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Ταμασού

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Ταμασού

Το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς και χειροτόνησε Διάκονο τον απόφοιτο της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», Ανδρέα Αλιόσιν.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Στυλιανού, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Ion-Laurentiu Musat, και Μάριος Ιωαννίδης, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αλιόσιν, κατά σάρκα αδελφός του νεοχειροτονηθέντος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Μάριος Ανδρέου.

Απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενον ο Πανιερώτατος απηύθυνε πατρικές ευχές και νουθεσίες, του ευχήθηκε πλούσια την χάρη και τον φωτισμό του Κυρίου στη ζωή του και τον προέτρεψε να διακονεί εις τον Αμπελώνα του Κυρίου μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης.

Στην ομιλία του ο νεοχειροτονηθείς «με αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Πανάγαθο Θεό», όπως χαρακτηριστικά είπε, ζήτησε τις ευχές του Πανιερωτάτου, ώστε το Πανάγιο Πνεύμα να τον ενισχύσει και να τον δυναμώσει στην νέα αυτή πορεία της διακονίας του.

Εξέφρασε προς τον Πανιερώτατο την βαθιά του ευγνωμοσύνη «για την αγάπη και το πατρικό ενδιαφέρον που δείξατε προς το πρόσωπό μου, τόσο εμένα όσο και προς την οικογένειά μου από την πρώτη στιγμή», όπως τόνισε, αλλά και προς όλους που τον στήριξαν στην πορεία του μέχρι σήμερα.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βρέθηκαν συμπροσευχόμενοι κοντά του αυτή την λαμπρή ημέρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία νέου Διακόνου στη Μητρόπολη Ταμασού»:

Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Καμπλιώνη
Ο Αρχιεπίσκοπος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου
3 Σεπτεμβρίου: Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης
3 Σεπτεμβρίου: Άγιος Άνθιμος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Νικομήδειας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο