Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Έδεσσα

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Έδεσσα

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Έδεσσα

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Έδεσσα

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως, π. Μωυσή Σάγγα. Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσόστομου. Μετείχε μεγάλος αριθμός ιερέων και διακόνων εκ της Ι. Μητροπόλεως, εκ του Αγίου Όρους και άλλων περιοχών.

Στην ομιλία του ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε όσους τον ευεργέτησαν στην πορεία της ζωής του και συνετέλεσαν στην πνευματική πορεία του. Προσφωνώντας τον ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης τόνισε την μεγάλη αξία της ιερωσύνης και τον επαίνεσε για την συνολική αναστροφή του. Τον παρότρυνε επίσης να είναι φιλακόλουθος, προσεκτικός και πρόσχαρος απέναντι στους άλλους. Επαινετικούς λόγους απηύθυνε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης προς τον νέο πρεσβύτερο, τον οποίο και χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη. Επαίνεσε επίσης τον ποιμενάρχη της Ι. Μ. Εδέσσης και τον πνευματικό του πατρός Μωυσή, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, ενώ συνέστησε στον π. Μωυσή να κάνει πάντοτε υπακοή στον Επίσκοπό του.

Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Σταμενίτης, ο βουλευτής Πέλλας κ. Β. Βασιλειάδης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Εδέσσης κ. Ι. Τσεπκεντζής, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Α. Ιγνατιάδου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο Αρχιμ. Μωυσής θα εφημερεύει στην ενορία Αγίου Ελευθερίου Επισκοπής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Έδεσσα»:

Λιτανεία των τιμίων καρών των τεσσάρων νεομαρτύρων στο Ρέθυμνο
Δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ναό της Αναστάσεως
Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ τίμησε τους Ήρωες του Έπους του ’40
29 Οκτωβρίου: Αγία Αναστασία η Ρωμαία

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο