Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Ένα ακόμη ευχάριστο γεγονός ήρθε να προστεθεί αυτές τις ημέρες στα δρώμενα της τοπικής Εκκλησίας, καθώς ο δεύτερος Διάκονος της Μητροπόλεως, π. Αγαθόνικος Λυπίτκας, χειροτονήθηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, πρεσβύτερος.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Μαζί τους συλλειτούργησαν οι Πρωτοσύγκελλοι των Μητροπόλεων Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμ. Βαρνάβας και Καστορίας Αρχιμ. Νικόλαος καθώς και πολλοί Κληρικοί.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος απηύθυνε πατρικό λόγο στον χειροτονούμενο, χρησιμοποιώντας τη φράση του Κυρίου «έσεσθέ μοι μάρτυρες». Τον προέτρεψε να γίνει μάρτυρας με τη ζωή του, μάρτυρας στον θάνατο του Χριστού, δηλαδή στη Θεία Λειτουργία αλλά και μάρτυρας στο διακόνημα της αγάπης. Τέλος, του συνέστησε να μιμηθεί στις αρετές τον Γέροντα Αγαθόνικο, Μητροπολίτη πρώην Κίτρους, τον και πνευματικό πατέρα του Σεβασμιωτάτου. Ευχαρίστησε τέλος τον π. Βαρνάβα για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έρθει μέχρι την Καστοριά για τη χειροτονία του π. Αγαθονίκου, μεταφέροντας τις ευχές και τις ευλογίες του πολιού Γέροντος.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκαν και δύο χειροθεσίες. Ο π. Αγαθόνικος χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ο Διάκονος Παύλος χειροθετήθηκε Αρχιδιάκονος.

ΑΞΙΟΙ!

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου έναν από τους επτά Διακόνους
Αγρυπνία Αγίας Χρυσής της Νεομάρτυρος στη Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών
Αγρυπνία Αγίου Αποστόλου Λουκά στο Βόλο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο