Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, απότμημα εκ της Τιμίας Κάρας του οποίου φυλάσσεται από το 1924 στην Ενορία.

Την κυριώνυμο ημέρα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Μπένου.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τρίτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Δημητρίου Τζίτζιου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία πρωτίστως αναφέρθηκε στον τιμώμενο ιερομάρτυρα της εκκλησίας μας τονίζοντας τα πνευματικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου Χαραλάμπους. Εν συνεχεία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον της Μητροπόλεως τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου απευθύνοντας του πατρικές νουθεσίες περί του υψίστου Λειτουργήματος της Ιερωσύνης ευχόμενος πίστη, υπακοή και υπομονή στη νέα διακονία του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργία εδόθη δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Γεώργιος» της Νέας Ηρακλείτσης.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου (ΦΩΤΟ)»:

Αγρυπνία Αποδόσεως της Υπαπαντής στη Νάουσα (ΦΩΤΟ)
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στο Μελισσοχώρι (ΦΩΤΟ)
Η Κέα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο
Η Κάρα του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου στο Κομπότι Άρτης
Βεροίας Παντελεήμων: Να ερχόμεθα στον ναό του Θεού με λαχτάρα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο