Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο νησί της Μήλου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο νησί της Μήλου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο νησί της Μήλου

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο νησί της Μήλου

Τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021 το πρωί στον Μητροπολιτικό Nαό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, και προέβη στην σε Πρεσβύτερο χειροτονία του εκ της Ιεράς νήσου Μήλου ορμώμενου, Διακόνου Αντωνίου Σώρρου, ο οποίος θα διακονήσει την κενή Ενορία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Χαραλάμπους Αδάμαντος Μήλου.

Στη σύντομη προσλαλιά του προς τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τον παρότρυνε να αναδειχθεί καλός πατέρας για τα παιδιά, τους νέους και τους γέροντες, αγαπώντας τα παιδιά, νουθετώντας τους νέους και στηρίζοντας τους γέροντες!

Του συνέστησε, επίσης, να είναι πράος, ταπεινός και σιωπηλός, καθώς ο κόσμος, θυμωμένος και αποπροσανατολισμένος, επιζητεί την πραότητα, την ψυχική αγαθότητα, τη συγνώμη και τη μακροθυμία.

Τον συμβούλευσε να μνημονεύει τους αοιδίμους προκατόχους του ιερείς της Μήλου, στον κόπο, τον ιδρώτα και τον πνευματικό αγώνα των οποίων θα στηριχθεί και θα καρποφορήσει πνευματικά.

Ευμοίρησε δε τους γονείς του, οι οποίοι προσέφεραν δυο παιδιά τους στην Εκκλησία, τον Πρεσβύτερο Αντώνιο και τον Αρχιμ. Νεκτάριο, που διακονεί τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής, τους οποίους πάντοτε θα προστατεύει υπό το Ωμοφόριό του και θα τους στηρίζει.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγος ανέγνωσε την Μητροπολιτική Απόφαση, με την οποία ορίζεται η 3η Μαΐου, εορτή της Αγίας Πρεσβυτέρας Μαύρας, η οποία, μαζί με τον σύζυγο της Πρεσβύτερο Τιμόθεο, συνεσταυρώθησαν τον 3ο αιώνα, Ημέρα Τιμής προς τις Πρεσβύτερες και Διακόνισσες της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τις οποίες θα αποσταλεί σε καλλιτεχνική μορφή.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από τους Ιερείς και τους Ιεροψάλτες, εξήλθε του Ναού και, απάντων ψαλλόντων τον Εθνικό Ύμνο, ανήρτησε στον κεντρικό ιστό στον αύλειο χώρο τη σημαία της Επανάστασης του 1821, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο νησί της Μήλου»:

Πατρών Χρυσόστομος: Ο Σταυρός του Πρωτοκλήτου, θησαυρός των Πατρών χαριτόβρυτος…
Η πανήγυρις της Αγίας Νίνας Παρισίων
Άγιος Αντώνιος: Κανόνας αρετής ακριβέστατος, ζηλωτικώς ομολογών την αλήθειαν του Ευαγγελίου
Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο