Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 29ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος

29ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος

29ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος

29ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε το 29ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο νεόδμητο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως, όπου προσήλθαν και συμμετείχαν, κατόπιν πατρικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όλοι οι Ιερείς και οι Διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως.

Την Κεντρική εισήγηση πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους και τους ευχαρίστησε για τον κόπο τους να προσέλθουν. Τους ανέπτυξε τις φάσεις αποπερατώσεώς του Κέντρου και την αποστολή του στην παραγωγή και καλλιέργεια πνευματικότητας και πολιτισμού, αφού εκεί πρόκειται να λειτουργεί καθημερινά ο Ι. Ναός του Οσίου Ιακώβου του «Με συγχωρείται» και στεγάζονται η Βιβλιοθήκη, το Κειμηλιαρχείο, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, η Κοινωνική Υπηρεσία, αλλά και τμήματα εκμάθησης εκκλησιαστικών τεχνών, όπως η βυζαντινή μουσική και η αγιογραφία.

Κέντρο της εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου ήταν οι πνευματικές προτροπές του Αποστόλου Παύλου προς Πρεσβυτέρους όπως αυτές καταγράφονται στο εικοστό κεφάλαιο των Πράξεων των Αποστόλων (Πράξ. 20, 16-18 και 28-36).

Αμέσως μετά ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση επί διοικητικών θεμάτων και εν συνεχεία ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου ξενάγησε τους συνέδρους Ιερείς στους χώρους του Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «29ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος»:

Τα Χανιά υποδέχονται το Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός στο Φανάρι
31 Μαΐου: Άγιος Ερμείας ο Μάρτυς

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο