Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 54η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

54η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

54η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

54η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος

Τηρουμένων των προστατευτικών προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού covid-19 έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 31 Μαρτίου 2022 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου (Παναγίας των Ξένων) Λευκάδος η 54η από ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αφού εψάλησαν οι Ακολουθίες του Όρθρου, των Ωρών και του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος υποδέχθηκε τους κληρικούς απευθύνοντας λόγους πατρικούς. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. Εθνικού καί Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Διευθυντής Γραφείου Ευρωπαϊκής Διασυνδέσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο οποίος διαπραγματεύτηκε το θέμα: «Διακονία και ποιμαντική αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία, ψυχικά και ψυχολογικά προβλήματα». Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του εκλεκτού ομιλητού και των κληρικών.

Στο δεύτερο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως το λόγο πήρε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβύτερος π. Νεκτάριος Μάλφας, εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών Λευκάδος ο οποίος ομίλησε περί «Της προετοιμασίας του Ιερέως για το Πάσχα, οικογενειακώς και ενοριακώς». Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Κοσμά και τον Οσιώτατο Ιερομόναχο π. Μακάριο Κτενά περί υπηρεσιακών και διοικητικών θεμάτων.

Πασχαλινές λαμπάδες είναι από αγνό μελισσοκέρι

Βρειτε τις εδω

Σχετικά άρθρα με «54η Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Λευκάδος»:

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγία των Βρυούλων
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού τέλεσε τα εγκαίνια Πάρκου Αγωνιστών 1955-59
Στην Νέα Ιωνία Βόλου η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Λαμπηδόνος

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο