Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » 79 έτη ζωής συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

79 έτη ζωής συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

79 έτη ζωής συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

79 έτη ζωής συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Με την τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου, στο Παρεκκλήσιο εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου επ’ ονόματι τού Απ. Βαρνάβα, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ και των ενδημούντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αρχιερέων και ιερομονάχων, εόρτασε ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας τής Κύπρου, μεταλαμβάνοντας των αχράντων μυστηρίων, την 79η επέτειο τής γεννήσεώς του.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, εψάλη ο Παρακλητικός Κανών στην Αγία Τριάδα, τον οποίο συνέγραψε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος για την λύτρωση τού κόσμου από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ στο τέλος ο Μακαριώτατος συγκινημένος ανέγνωσε αντίστοιχη ευχή με την οποία εκζήτησε από τον Θεό «ἵνα ρύσηται ἡμᾶς τῆς ἐπελθούσης τῷ κόσμῳ ἀπειλῆς καὶ ἵνα ἀναστείλῃ τὴν νομὴν τοῦ λοιμοῦ» τὴν ὁποίαν «οἴδαμεν ὅτι πρὸς νουθεσίαν ἡμῶν ἐπήγαγεν ἡμῖν». Ακόμη, ο Μακαριώτατος με την ευχή αυτή παρακάλεσε τὸν Κύριο των ζώντων και νεκρών «ἵνα ἀναπαύσῃ τοὺς θανόντας ἀδελφοὺς ἡμῶν ἐν ταῖς σκηναῖς Αὐτοῦ».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον ευρύχωρο προθάλαμο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους υπαλλήλους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής λέγοντας ότι «θα συνεχίσω να προσφέρω όσο θα έχω δυνάμεις, κι όσο ο Θεός το επιτρέψει. Ευχαριστώ και δοξολογώ τον Θεό για όλα όσα μας χαρίζει. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα σταθούμε στην Εκκλησία ως υπηρέτες Χριστού και αν το έργο μας είναι σωστό ο Θεός θα το ευλογεί. θα συνεχίσουμε να βοηθούμε και πρέπει να βοηθούμε και δεν θα αδιαφορήσουμε για κανένα. Αυτό πιστεύω είναι το θέλημα τού Θεού».

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο, ο οποίος με την αβραμιαία φιλοξενία που πάντοτε τον διακρίνει, προσέφερε σε όλους νηστίσιμο κέρασμα.

Τέλος, εψάλη πολυχρονισμός στον Μακαριώτατο, με την ευχή ο Θεός να του χαρίζει τη δύναμη και τον φωτισμό ώστε να ποιμαίνει την αποστολική Εκκλησία τής Κύπρου με τη δεξιοτεχνία, σύνεση και αποφασιστικότητα, που τον χαρακτηρίζουν, για πολλά έτη ακόμη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «79 έτη ζωής συμπληρώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου»:

Κισάμου Αμφιλόχιος: Τι θα κάνουν το Άγιο Φως;
Μόρφου Νεόφυτος: Υπομένοντας τα γεγονότα, αναμένοντας τον Αναστάντα Ιησού
Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος: Ας ελπίσουμε στο άπειρο Έλεος του Θεού
Κλήμης Περιστερίου: Από το «φαίνεσθαι» στο «είναι»
Δωρεά Μητροπόλεως Σύρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις