Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Βιβλια » Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο

Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο

Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν - Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο

Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο

Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο «Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Οι Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Παΐσιο»

Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Πρόμαχοι Αριδαίας έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του Ιερομονάχου Παϊσίου με τίτλο «Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Οι Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Παΐσιο».

Ο Ιερομόναχος Παΐσιος έζησε κοντά στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη 24 ολόκληρα χρόνια και ήταν ένας εκ των πλησιεστέρων ανθρώπων του Πατρός.

Στο βιβλίο ο Ιερομόναχος Παΐσιος, Πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας, αποτυπώνει τα όσα έντονα και καθαρά αποτυπώθηκαν στη μνήμη του από αυτά που είδε και άκουσε απευθείας από τον Γέροντα.

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη προσέγγιση για τη ζωή, τα έργα και τις πατρικές νουθεσίες όπως τις έζησε 24 ολόκληρα χρόνια κοντά στον Άγιο Γέροντα Παΐσιο.

ISBN: 9788365594273
Διαστάσεις: 15 x 21 εκ
Σελίδες: 212

Για αγορά του Βιβλίου πατήστε παρακάτω:

Αγορα Βιβλιου

Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου «Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν – Οι Αναμνήσεις μου από τον Άγιο Παΐσιο»:

Ήταν το σωτήριον έτος 1970 όπου η αγαθή περί εμέ πρόνοια του Θεού οδήγησε τα βήματά μου στο Άγιον Όρος, και επισκέφθηκα για πρώτη φορά το καλυβάκι του Τιμίου Σταυρού της Μονής Σταυρονικήτα – ευλογημένη ώρα – και αντίκρυσα το φωτεινό εκείνο πρόσωπο – περί ού ο λόγος – το γεμάτο από την χάρη του Θεού, η ομορφιά του οποίου, με είλκυσε και με αιχμαλώτευσε για πάντα. Από τότε τελούσα συνεχώς κάτω από την σκέπη και αντίληψή του και στην συνέχεια έγινα μοναχός υπό την καθοδήγησή του.

Έτρεχα λοιπόν κι εγώ κοντά του ως έλαφος διψώσα επί την πηγήν του ζώντος ύδατος. Η επιθυμία μου ήταν ακόρεστος. Ήθελα να εμπλησθώ όσο περισσότερο μπορούσα από την αγάπη του – αγάπη θεϊκή – που δεν τελείωνε ποτέ. Να ενωτισθώ τα θεία του λόγια, που ήταν γλυκύτερα και από το μέλι. Να απολαύσω την θεία θεωρία του, αρκούμενος πολλές φορές και μόνο στο να τον βλέπω. Οπότε κάποτε όλως απροσδοκήτως δι’ εμέ, μου είπε ο Πατήρ: «Ποιοι άλλοι είχαν τέτοια αγάπη μεταξύ τους, παπά μου; Νομίζω ότι εγώ σε γέννησα!»… Θεέ μου, πώς να σ’ ευχαριστήσω! Υπάρχουν άραγε λόγια;

Α Εωράκαμεν και Ακηκόαμεν - Βιβλίο για τον Άγιο Παΐσιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο