Ωφέλιμες Διηγήσεις – Βιβλίο Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
Από τις εκδόσεις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Πρόμαχοι Αριδαίας έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου με τίτλο «Ωφέλιμες Διηγήσεις».
Ένα ξεχωριστό βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνονται οι ιδιόχειρες σημειώσεις του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην αυθεντική τους μορφή. Σε αυτά τα περιστατικά έχει άμεση σχέση ο Γέροντας ως αυτόπτης αυτήκοος μάρτυς και τα οποία τα παρέδωσε γραπτώς.
Ο αναγνώστης διαβάζοντας τα περιστατικά που αναφέρονται στο βιβλίο αντιλαμβάνεται την ανεκτίμητη προσφορά του Γέροντα στον σύγχρονο κόσμο, τη δύναμη της προσευχής του, το μέγεθος της αγάπης του σε όλους του δεομένους της βοηθείας του Θεού.
Διαστάσεις: 17 x 24 εκ
Σελίδες: 72
Για αγορά του Βιβλίου πατήστε παρακάτω:
Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου «Ωφέλιμες Διηγήσεις Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου»:
Ήταν, θυμάμαι, Νοέμβριος του 1975. Είχαν περάσει λίγοι μήνες που είχα γίνει καλόγερος, και καθώς ανέβαινα από τη Μονή Σταυρονικήτα στην Αθωνιάδα Σχολή, πέρασα – όπως συνήθιζα – από το καλυβάκι του Τιμίου Σταυρού, του πατρός Παϊσίου.
Εκεί βρήκα τον Γέροντα να κάθεται στο ασκητικό του κελλάκι και να γράφει. Έγραφε ασταμάτητα, οπότε κάποια στιγμή τον ρωτώ με το φτωχό μου το μυαλό: «Καλά, Πάτερ, δεν σκέφτεσθε καθόλου;» Και μου έδωσε όντως θαυμάσια απάντηση: «Ο Λόγος του Θεού γεννάται, δεν φτιάχνεται». Έτσι είναι, αυτή είναι η Θεολογία μας.
Pos boro na exo to vivlio tou geronta paisiou meno kanada
Καλημέρα σας,
σας έχουμε αποστείλει email σχετικά με τι πληροφορίες που χρειάζεστε.