Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο

Εντελώς διαφορετικά εορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια, λόγω της επικρατούσης πανδημίας. Οι Ιεροί Ναοί λειτούργησαν με την παρουσία των ολίγων προβλεπομένων πιστών, ενώ στη νήσο Κάλυμνο έχει εφαρμοστεί αυστηρό «lockdown» λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και οι Ναοί λειτούργησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Επί τη μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων, το πρωί της Τετάρτης 6-1-2021, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου και του ιεροδιακόνου π. Γεωργίου, παρουσία ολίγων προβλεπομένων πιστών, που όλοι ανεξαιρέτως τήρησαν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε η χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, και των ιεροψαλτών Ι.Γκιουζέππου, Αγγ.Αγγελίδη και Ιωάννη Χατζηλάρη.

Ο Μητροπολίτης Λέρου, φανερά συγκινημένος, ευχήθηκε να μην ξαναζήσει ο κλήρος και ο λαός μας τέτοιες ημέρες, με κλειστές εκκλησιές, μακριά από τον οίκο του Θεού, και να παρέλθει γρήγορα αυτή η πανδημία, ώστε να ελευθερωθούμε όλοι και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να εορτάζομε όπως αρμόζει τούτες τις μεγάλες εορτές της Ορθοδοξίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού, ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα ύδατα της θαλάσσης στο Μητροπολιτικό Οίκο, άνευ συμμετοχής πιστών.

Ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα ύδατα της θαλάσσης στο Μητροπολιτικό Οίκο, άνευ συμμετοχής πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, τέλεσε τον Όρθρο των Αγίων Θεοφανείων, την Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π.Δαμασκηνού.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Άγια Θεοφάνεια στη Λέρο»:

Θεοφάνεια στην Έδεσσα
Φθιώτιδος Συμεών: Προχωράμε ενωμένοι στα δύσκολα που έρχονται
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευλόγησε τα ύδατα του Πηνειού
Εκοιμήθη ο π. Κωνσταντίνος Σουφτάς
Επίσκοπος Μελόης: Να αγαπήσουμε τον Θεό περισσότερο από τον εαυτό μας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο