Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος προστάτης των Μοναχών

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος προστάτης των Μοναχών

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος προστάτης των Μοναχών

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος προστάτης των Μοναχών

«Έγινε κάποτε Πατριάρχης της αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ κάποιος με το όνομα Αμώς, ο οποίος από ενέργεια δαιμονική ήταν μισομόναχος, παρά το ότι προηγουμένως ήταν Μοναχός, αν και ανάξιος.

Κατά παραχώρησιν Θεού, κάποιος Μοναχός έπεσε σε αμαρτία, ο Αμώς, αντί να τον συμβουλεύσει για να τον φέρει σε μετάνοια και να μη κολασθεί, τον συνέλαβε, τού έβγαλε το Αγγελικό Σχήμα, έπιασε έναν χοίρο, τού φόρεσε το Σχήμα και τον απέλυσε μέσα στην Πόλη, πράγμα το οποίο λύπησε πολύ τον Κύριό μας. Λοιπόν, την νύκτα εκείνη φαίνεται στον Πατριάρχη ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, φοβερίζοντας αυτόν και λέγοντας:

«Επειδή οὕτως ἐποίησας, ἀτιμάσας τὸ Σχῆμά «μου», μέλλω δίκην ποιεῖν ἐν τῇ Ημέρᾳ τῆς Κρίσεως ἐπὶ τού φοβερού βήματος τού Χριστού!».

Ο Πατριάρχης ξύπνησε με φόβο και τρόμο και άρχισε να κτίζει Ναό τού Αγίου Ιωάννου τού Προδρόμου έξω από την Πόλη απέναντι τού Αγίου Στεφάνου ανατολικά.

Αφού τελείωσε τον Ναό και πλούσια τον εκόσμησε, προσευχόταν ολόψυχα, νηστεύοντας και αγρυπνώντας, να τού συγχωρηθεί η αμαρτία που έκανε, να ατιμάσει δηλαδή το άγιο Σχήμα.

Αλλά τι συνέβη; Φαίνεται πάλι σε αυτόν για δεύτερη φορά ο Άγιος Ιωάννης και τού λέγει:

«Αλήθειαν λέγω σοι, ὅτι εἰ και ἄλλους πέντε Ναοὺς κτίσεις μοι, μείζονας και ὡραιοτέρους, οὐ συγχωρηθῆς διὰ τήν ἁμαρτίαν, ἣν ἐποίησας, ἀλλὰ δίκην ποιήσω μετὰ σού, ἐν τῇ φοβερᾷ Ημέρᾳ τῆς Κρίσεως!».

Μετά από ολίγο χρόνο απέθανε ο Αμώς και το όνομά του εξαλείφθηκε αοράτως από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Αγίας τού Χριστού και Θεού μας Αναστάσεως!».

Απλοποιημένη διήγηση από παλιό χειρόγραφο της Μονής Δοχειαρίου
Περιοδικό Άγιος Κυπριανός

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος προστάτης των Μοναχών»:

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Μεγάλο πράγμα η δύναμη της καρδιάς!
Γέροντας Ευσέβιος Μαμάκας: Αγάπη του Χριστού (ΒΙΝΤΕΟ)
Ευχή της μάνας και ευχή των γονέων – Άγιος Παΐσιος
Ο Άγιος Ιωάννης είναι ο «άγγελος» του Θεού…

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο