Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Αγιος Πορφυριος » Άγιος Πορφύριος: Να λες, να είναι ευλογημένο!

Άγιος Πορφύριος: Να λες, να είναι ευλογημένο!

Άγιος Πορφύριος: Να λες, να είναι ευλογημένο!

Άγιος Πορφύριος: Να λες, να είναι ευλογημένο!

Κάποιος που είχε πρόβλημα αρκετά σοβαρό και πήγε και κλαιγότανε στο γέροντα και ξανακλαιγόταν, του λέει, αφού ήταν ανθρωπίνως άλυτο. «Άκου, παιδί μου, σου εμπιστεύτηκε ο Θεός ένα μικρό πειρασμό, μία μικρή δυσκολία, ένα προβληματάκι…

Κι εσύ αντί να χαρείς γι’ αυτό που σου εμπιστεύτηκε, κάθεσαι και στενοχωριέσαι; Πές, Χριστέ μου, να είναι ευλογημένο! Αφού εσύ επέλεξες αυτό, ή η αδυναμία μου όρισε αυτό και εσύ το ανέχεσαι, να είναι ευλογημένο… Και ευχαριστώ, Θεέ μου.

Ξεχνάμε να λέμε ευχαριστώ και στη θλίψη και στον πόνο. Κάποτε ήταν ένα παιδάκι που το πείραζαν τα άλλα παιδιά, γιατί ήτανε λίγο αδύνατο, λίγο ντροπαλό κ.λπ. Και στενοχωριότανε και πονούσε. Πήγαινε στο σπίτι κι έκλαιγε. Παραπονιότανε στη γιαγιά -η μητέρα του είχε πεθάνει.

Η γιαγιά ήτανε πιστή. Μη στενοχωριέσαι, παιδί μου, του έλεγε, να ευχαριστείς το Θεό και γι’ αυτό και για όλα. Πέρασε καιρός, κατάλαβε. Τα καλά λογάκια όταν πέφτουν στην ψυχή, μένουν, να ξέρετε. Σιγά σιγά καλλιεργούνται, καρποφορούν και βγαίνουν».

Ιερές αποκαλύψεις, οπτασίες, προφητείες, θεοφώτιστα παραγγέλματα εκείνων που αγίασαν το Όρος και αγιάστηκαν εν αυτώ, καταγεγραμμένα σε γλώσσα που μιλά στην ψυχή μας.

Το Γεροντικο του Αγιου Ορους

Σχετικά άρθρα με «Άγιος Πορφύριος: Να λες, να είναι ευλογημένο!»:

Αββάς Ησαΐας: Αγάπησε την ταπεινοφροσύνη
Αυγουστίνος Καντιώτης: Η ειρήνη του κόσμου κρέμεται από μια κλωστή
Πάτερ, πως πρέπει να προσεύχομαι;
Άγιος Πορφύριος: Παρακαλέστε τον Χριστό να σας ελεήσει…
Άγιος Πορφύριος: Να αγιάζεις τη σιωπή σου με την προσευχή
Άγιος Νεκτάριος: Ο αχάριστος είναι αναίσθητος

Ακολουθήστε μας:
youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο