Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγρυπνιες » Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας

Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Καλαμπάκας Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Πολιούχου Πρεβέζης Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους στην Αγία Μαρίνα Τρικάλων Εορτή Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα

Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας

Η Ορθόδοξος Εκκλησία αντιμετώπιζε πάντοτε τις λοιμικές ασθένειες και τις πανδημίες ακολουθούσα τις ιατρικές υποδείξεις και την γνώμη των καθ’ ύλην αρμοδίων. Πέραν τούτου όμως, διδασκόμενη από την Αγία Γραφή και την σύνολη εμπειρία της, διέβλεπε πάντοτε και την πνευματική διάσταση των δοκιμασιών της ζωής και εκζητούσε το Θείον Έλεος για να τις ξεπεράσει, ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.

Η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Χαραλάμπους, ειδικώτερα, στην εξάλειψη επιδημιών, έχει μνημειωθεί σε ολόκληρη την Πατρίδα μας με αναρίθμητους ναούς, πολλοί εκ των οποίων κοσμούν και τον τόπο μας. Πολλά είναι τα θαύματα και οι διηγήσεις που έχουν καταγραφεί από ιστορικούς και διασώζονται στην προφορική παράδοση.

Εφέτος, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που επεβλήθησαν στον Δήμο Αγίου Νικολάου, οι ευσεβείς χριστιανοί δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς για να τιμήσουν τον Άγιο Χαράλαμπο. Για το λόγο αυτό το εσπέρας της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2021, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως από τις 7.00 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ., ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ευλογημένο λαό μας να μετάσχει προσευχητικώς από τις οικίες του. Διά της νοεράς προσευχής θα παρακαλέσουμε από κοινού τον Άγιο να μας λυτρώσει από την πανδημία.

Η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδοθεί από την μπάντα των 90,1 F.M. και από τη διαδικτυακή διεύθυνση in.icss.com.gr.

Ἀπολυτίκιον Αγίου Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρα
Ὡς στύλος ἀκλόνητος, τῆς Ἐκκλησίας Χριστοῦ, καί λύχνος ἀείφωτος τῆς οἰκουμένης σοφέ, ἐδείχθης Χαράλαμπες· ἔλαμψας ἐν τῷ κόσμῳ, διά τοῦ μαρτυρίου, ἔλυσας τῶν εἰδώλων, τήν σκοτόμαιναν μάκαρ, διό ἐν παρρησίᾳ Χριστῷ, πρέσβευε σωθῆναι ἡμᾶς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αγρυπνία Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Πέτρας»:

Κυριακή ΙΣΤ΄ Ματθαίου στην Καρδίτσα
Εορτή Αγίου Νικηφόρου
Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Πολιούχου Πρεβέζης
60 έτη Ιερωσύνης Μητροπολίτου Ανέων Μακαρίου
Η Εορτή του Αγίου Παρθενίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις