Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας

Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας

Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας
Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας
https://www.imka.gr/wp-content/uploads/2018/08/DSC_0081.jpg

Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου

Με δέουσα λαμπρότητα και Νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Απόδοση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, στον οποίο εδώ και ένα μισή χρόνο διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Κυδωνίας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 12 Αυγούστου ξεκίνησαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτὴς, του Όρθρου, των Εγκωμίων της Παναγίας και της Περιφοράς του Ἐπιταφίου της Παναγίας τον οποίο είχαν στολίσει με αγάπη οι γυναίκες της Ενορίας, και της Αρχιερατική Νυχτερινής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού για την Δεσποτική εορτή της Αποδόσεως του Σωτήρος και συλλειτουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη, του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου, του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου και οικείου Εφημερίου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας, και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών που από νωρίς προσήλθαν στον Ιερό Ναό και προσευχήθηκαν στην Παναγία μας.

Τα Ιερά Αναλόγια κόσμισαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους ψάλτες του συνδέσμου Ιεροψαλτών Χανίων Γεώργιος ο Κρης, ενώ γύρω από τον Επιτάφιο και το κόλυβο της Παναγίας στέκονταν άντρες και γυναίκες με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγια επίκαιρα στην απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως αλλά και στην Παναγία της οποίας την Κοίμηση εορτάζουμε την Τετάρτη. Παράλληλα συνεχάρη τον Πρώτο του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο του π. Δαμασκηνό για το έργο που κάνει καθημερινά στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, ένα έργο γεμάτο ζωή της Εκκλησίας, με καθημερινές αυτές τις ημέρες παρακλήσεις και με λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας σε όλα τα σπίτια της Ενορίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε κόσμο στα Χανιά.

  

Σχετικά άρθρα με «Η απόδοση της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Ι.Μ. Κυδωνίας»:

Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Αμπελακιωτίσσης
Προφήτης Μιχαίας
Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιωάννινα
Λείψανο και Σταυρός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Βεροίας
Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο