Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών

Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών

Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών
Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών

«Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών» τόνισε ο Αρχ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα όπου τέλεσε χθες το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή του Κυρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην εορτή και στα ονόματα της Παναγίας, αλλά και στην προσφορά της προς το ανθρώπινο γένος κάνοντας παράλληλα σύγκριση με το πρόσωπο της Εύας. Τόνισε πως πρόκειται για δύο μορφές που ανταποκρίνονται με διαφορετικό τρόπο στο κάλεσμα του Θεού. «Η Εύα πλάστηκε από τα χέρια του Θεού και ζούσε προνομιακά στον παράδεισο, αλλά επαναστάτησε και βρέθηκε απέναντι από τον Παράδεισο χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό, ενώ η Παναγία μεγάλωσε στην Ναζαρέτ, σε ένα χώρο δύσκολο. Και όμως μέσα σε αυτόν τον χώρο αποκαλύφθηκε ο Αρχάγγελος και δεν της είπε εύκολα λόγια. Εκείνη ταράχτηκε, αλλά δεν αρνήθηκε. Γι’ αυτό οι γενεές των ανθρώπων κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Εύας θα λένε “ουαί τη αθλία”, ενώ κάθε φορά που θα ακούν την ιστορία της Παναγίας θα λένε “Μακαρία, Ευλογημένη”».

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «σήμερα παρόλο που βρισκόμαστε τόσο μακριά τοπικά και χρονικά από τότε διδασκόμαστε ότι είμαστε παιδιά και της Παναγίας και της Εύας. Κάθε φορά, λοιπόν, που απομακρυνόμαστε από την κοινωνία με τον Θεό και πατέρα, θεωρούμαστε παιδιά της Εύας, ενώ κάθε φορά που είμαστε κοντά στον Θεό θεωρούμαστε παιδιά της Θεοτόκου. Η Θεοτόκος, εξάλλου, είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιεπίσκοπος: Η Θεοτόκος είναι η ελπίδα πάντων των Χριστιανών»:

Νέος Κληρικός στη Μητρόπολη Νέας Σμύρνης
Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα
Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Ευθυμίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Αγρυπνία Προφήτου Ζαχαρία στην Αρτέμιδα
Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Άρτης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο