Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα

Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα

Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα

Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, επισκέφτηκε την Ενορία του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία. Μάλιστα ο σύλλογος Ποντίων Ευβοίας «Οι Κομνηνοί» προσέφεραν αρτοκλασία τιμώντας, εκ μεταθέσεως, τον προστάτη τους Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο λόγο, αναπτύσσοντας διδακτικά μηνύματα που απορρέουν από την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την βασιλόπιτα των χορευτικών συλλόγων στους οποίους διδάσκει παραδοσιακούς χορούς ο κ. Δημήτριος Ελευθερίου. Τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και την ευλογία του, ο χοροδιδάσκαλος και μαθητές του, όλων των ηλικιών.

Αργότερα παρευρέθηκε στην συνεστίαση που διοργάνωσε το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Αρρένων και ευλόγησε την βασιλόπιτα, συγχαίροντας τον Διευθυντή του Ιδρύματος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως για το επιτελούμενο έργο του υπέρ ευοδώσεως του Ιδρύματος.

Επίσης το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ερέτρια, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, την οποία οργάνωσε η ο Εφημέριος, Οικον. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης και οι συνεργάτες της Ενορίας Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας.

Φωτογραφίες: Αδρέας Ρούκο, Παρασκευή Σπυροπούλου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Χαλκίδα»:

Χειροτονία διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Ευθυμίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Αγρυπνία Προφήτου Ζαχαρία στην Αρτέμιδα
Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Μητρόπολη Άρτης
Βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τους Βίους Αγίων
Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Αγίου Βίκτωρος Μασσαλίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο