Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος στο Παρίσι

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος στο Παρίσι

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος στο Παρίσι

Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος στο Παρίσι

Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστράτιος της Εκκλησίας της Ουκρανίας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων.

Μετά του Αρχιεπισκόπου κ. Ευστρατίου συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. κ. Alexis Milutyn και ο Πρεσβύτερος κ. Χρήστος Mombela.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ καλωσόρισε τον Πανιερ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ευστράτιο (Ζόρια) στο Παρίσι και στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Στεφάνου, εκφράζοντας τη χαρά του πληρώματος της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας για την επίσκεψή του. Στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ανακήρυξη της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, τους ιστορικούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Αδελφή Εκκλησία της Ουκρανίας και ζήτησε να μεταφέρει τον σεβασμό του στον Προκαθήμενο, Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, επισημαίνοντας ότι πάντοτε θα βρίσκεται στο πλευρό του.

Υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία και του Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν γνωρίζουν σύνορα και αγκαλιάζουν με αγάπη όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, γλώσσας και λειτουργικής παραδόσεως, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορές στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τους φωτιστές των Σλάβων.

Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστράτιος, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την πρόσκληση, ενώ μνημόνευσε την οικογένεια Σκυλίτση, κτήτορες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Παρισίων, που μετανάστευσαν στο Παρίσι από την Οδησσό το 1895. Μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου, επιβεβαίωσε την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας της Ουκρανίας προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τον σεβασμό και αγάπη προς τη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ κ. Ευστράτιος βρίσκεται στο Παρίσι στα πλαίσια Ημερίδας που συνδιοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον οργανισμό Interfaith Alliance for Safer Communities (IAFSC) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με θέμα «Μίσος στον κόσμο μας, μίσος στην πόλη μας».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ Ευστράτιος στο Παρίσι»:

Στο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου Λαρισαίοι προσκυνητές
Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου (ΦΩΤΟ)
Κουρά μοναχού στην Πανηγυρίζουσα Μονή Παναγίας Καλλίπετρας (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο