Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Αγρυπνιες » Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας

Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας

Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας

Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και τον Αρχιδιακόνου του π. Ευστάθιο Κατόπη, μετέβη στην πιο ακριτική Μονή της Μητροπόλεως στην Ιστορική και όμορφη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, όπου τέλεσε την Ιερά αγρυπνία προς τιμήν των μεγάλων εορταζομένων Αγίων, Οσίου Λουκά του εν τω όρει Στειρίω αθλήσαντος και του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα και θέρμη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Τράνακας και τον καλωσόρισε στην Ιστορική Ιερά Μονή.

Ιδιαίτερη ευλογία δε απετέλεσε προς όλους τους παρισταμένους και η παρουσία αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παρθενίου, το οποίο κατέχει η Ιερά Μονή ως ατίμητο πνευματικό θησαυρό.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισαν επάξια Πατέρες των Ιερών Μητροπόλεων Θηβών και Λεβαδείας και Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις πνευματικές προδιαγραφές και προϋποθέσεις, που ανέδειξαν έναν χριστιανό άνθρωπο, τον Όσιο Παρθένιο, σε έναν πολυχαρισματούχο Άγιο της Εκκλησίας μας.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο άγιος Καθηγούμενος και πάλι με λόγια αγάπης και σεβασμού προσφώνησε τον Ποιμενάρχη καλωσορίζοντας τον για ακόμη μία φορά στην Μονή και ευχαριστώντας τον δία την αγιαστική και τιμητική παρουσία του στην μικρά αυτή Πανήγυρη της Μονής.

Ο π. Εφραίμ ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού να χαρίζουν στον Ποιμενάρχη έτη πολλά, υγιή, πανευφρόσυνα, για μία καλλίκαρπη και θεάρεστο Αρχιερατεία και εις ανάμνησιν της πρώτης του επισκέψεως στη Μονή Του εδώρισε μία χειροποίητη εικόνα της Αγίας Τριάδος.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών κατά την μοναστηριακή τάξη και εν πομπή παρετέθη δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου, των Πατέρων και όλων των παρευρισκομένων, εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος.

Χαίροις πάτερ Παΐσιε

Βιβλια Αγιου Παισιου εδω

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατική Αγρυπνία στη Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας»:

π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο τελευταίος των κολλυβάδων
π. Γεώργιος Μεταλληνός ο πνευματικός οδηγός…
Θεοφάνεια στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους
Αγρυπνία Αγίου Τρύφωνος στη Μητρόπολη Τρίκκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο