Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατική πανήγυρις στον Θεολόγο Λοκρίδος

Αρχιερατική πανήγυρις στον Θεολόγο Λοκρίδος

Αρχιερατική πανήγυρις στον Θεολόγο Λοκρίδος

Αρχιερατική πανήγυρις στον Θεολόγο Λοκρίδος

Στο παραθαλάσσιο και όμορφο Θεολόγο Λοκρίδος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Θεολογία σημαίνει αγάπη, διότι «ο Θεὸς ἀγάπη ἐστί». Συνήθως τον Θεό τον προσεγγίζουμε αποφατικά και προσδιορίζουμε τι δεν είναι ο Θεός. Δεν μπορούμε να προσεγγίζουμε την ουσία του Θεού αλλά μόνο τις ενέργειες Του. Η μόνη καταφατική, ξεκάθαρη, λιτή και απέριττη προσεγγιση για το τι είναι ο Θεός δόθηκε από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο χωρίς πάλι βέβαια να καθίσταται μεθεκτή μέσα από αυτόν τον ορισμό η απρόσιτη ουσία του Θεού.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος διατύπωσε τον ορισμό αυτό εμπειρικά. Μέσα από την εμπειρία της προσωπικής του σχέσης με τον Θεό.

Έχουμε την ευλογία εδώ στην περιοχή μας, να έχουμε αυτόν τον όμορφο τόπο που έχει πάρει το όνομα του από τον Ευαγγελιστή της αγάπης, ο οποίος μας διδάσκει με τόλμη ότι όποιος δεν αγαπά, είναι ανθρωποκτόνου, είναι φονιάς. Αυτή είναι η μεγαλύτερη και η πιο τολμηρή διατύπωση για την αγάπη.

Είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σωστοί χριστιανοί; Αγαπάμε τους πάντες; Ή είμαστε τελικά φονιάδες;».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιεροψάλτη του Ναού κ. Κωνσταντίνο Τζιρά, ευχόμενος πατρικώς καλή διακονία με δύναμη και φόβο Θεού στο έργο του, απάντων αναφωνούντων το Άξιος!

Τέλος ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία για μια πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία με όλους, γευόμενος την αγάπη και τον σεβασμό των ιερέων, των αρχόντων και όλων των κατοίκων της Μαλεσίνας και του Θεολόγου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των πιστών παραβρέθηκαν: οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Μαλεσίνας – Θεολόγου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατική πανήγυρις στον Θεολόγο Λοκρίδος»:

58η Επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα
Χειροτονία νέου Διακόνου στο Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών
Εορτή Αγίου Σεραφείμ αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου στον τόπο μαρτυρίου του στο Φανάρι
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων με τον Βασιλιά Κάρολο

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο