Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)
https://www.flickr.com/photos/157230404@N03/
48031438316/in/album-72157709004991216/

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019, Κυριακή των αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο (325 μ.Χ.) εν Νικαία της Βιθυνίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης μετέβη στην ιστορική Ι.Μονή Παναγίας Ανδρουμπεβίτσας (του 12ου αι.) στο Σταυροπήγιο Αβίας και τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τον π. Ιωάννη Κουρεντζή, Αρχιερατικό Επίτροπο Λεύκτρου, τον π. Ευάγγελο Κακούρο, εφημέριο Σταυροπηγίου και τον διάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη. Στο αναλόγιο έψαλαν με πολλή ευλάβεια και με άριστο τρόπο οι μουσικολογιώτατοι κ.κ. Κυριάκος Κισκηρέας και Ευάγγελος Κατσουλέας.

Ο Σεβ. κήρυξε τον θείο λόγο με περιεχόμενο την θεολογική αξία και σημασία του πατερικού λόγου. Ειδικότερα παρουσίασε και ερμήνευσε χαρακτηριστικές φράσεις, εξόχως σπουδαίες, των μεγάλων Πατέρων και Διδασκάλων της Εκκλησίας, όπως: του Μεγ. Αθανασίου ”Αὐτός ἐνηνθρώπησεν, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν”.

Του Μεγ. Βασιλείου: ”Του πεινώντος εστίν ο άρτος ον σύ κατέχεις, του γυμνητεύοντος το ιμάτιον, ο συ φυλάσσεις εν αποθήκαις, του ανυποδέτου το υπόδημα, ο παρα σοι κατασήπεται”.

Του Ι. Χρυσοστόμου: ”Η Εκκλησία τοιούτον μέγεθος έχει, πολεμουμένη νικά, επιβουλευομένη περιγίνεται, υβριζομένη λαμπροτέρα καθίσταται, δέχεται τραύματα και ου καταπίπτει υπο των ελκών, κλυδωνίζεται αλλ’ ου καταποντίζεται, χειμάζεται αλλά ναυάγιον ουχ υπομένει, παλαίει αλλ’ ουχ ηττάται, πυκτεύει αλλ’ ου νικάται”.

Του Γρηγορίου Θεολόγου: ”Μνημονευτέον Θεού μάλλον ή αναπνευστέον”.

Του Γρηγορίου Νύσσης: ”Χριστιανισμός εστί της θείας φύσεως μίμησις” και του Ιω. Δαμασκηνού: ”Άπειρον το θείον και ακατάληπτον και τούτο μόνον αυτού καταληπτόν, η απειρία και η ακαταληψία”.

Και ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ κατέληξε αναφέροντας τις ιδιότητες των Πατέρων της Εκκλησίας λέγοντας ότι οι Πατέρες και Διδάσκαλοι της Εκκλησίας φέρουν την αγιότητα, την ορθοδοξία, την αναγνώριση από την Εκκλησία, την αρχαιότητα και την υπεράσπιση της πίστεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. παρεκάθησε στην τράπεζα της Μονής, όπου και προσέφερε στην ηγουμένη μοναχή Θεοδούλη αναμνηστικό δώρο.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μονή Ανδρουμπεβίτσας (ΦΩΤΟ)»:

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Αγγελοχώρι
Εορτή Αγίων Αλεξάνδρου και Αντωνίνας
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όποιος δεν είναι ενωμένος με την Εκκλησία, είναι στην πλάνη (ΦΩΤΟ)
Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης (ΦΩΤΟ)
Θυμίαμα Αγίου Όρους

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο