
image/news/album2/img_0014_26.jpg
Η Δ´ Στάση των Χαιρετισμών στη Λυγαριά
Στον Ιερό Ναό του αγίου Αθανασίου Λυγαρίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών εις την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος αναφέρθηκε αρχικά στις ωραίες αυτές Ακολουθίες των Χαιρετισμών και στο Ιστορικό του Ακαθίστου ύμνου και ωμίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας, ως Μάνας όλων των ανθρώπων, της ελπίδος των απελπισμένων, της Προστάτιδος πάντων των χριστιανών και ιδίως των αμαρτωλών.
«Η Παναγία αδελφοί μου είναι η σωτηρία μας, είναι η Παρηγοριά στα δεινά της ζωής, αλλά είναι και η Προστάτιδα της Πατρίδος μας. Σ’ Αυτή καταφεύγουμε, Αυτή παρακαλούμε και απ’ Αυτή αντλούμε δύναμη. Δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε την δύσκολη αυτή περίοδο για την Εκκλησία και την Πατρίδα μας αλλά να ελπίζουμε στην Προστασία και στην Μεσιτεία της».
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος με χαρά ανακοίνωσε εις τους πιστούς, ότι η Ιερά Μητρόπολις ως δείγμα ενισχύσεως εις την προσπάθεια αποπερατώσεως του Κεντρικού Ναού του χωριού, καταθέτει 5.000 ευρώ και προέτρεψε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και τους πιστούς να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, ώστε ο Ναός να ολοκληρωθεί για να τον χαίρονται όλοι προς Δόξαν Θεού και του προστάτου τους αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.
Τέλος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχήθηκε Καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλή Ανάσταση.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Η Δ´ Στάση των Χαιρετισμών στη Λυγαριά»:
Δ´ Χαιρετισμοί στον Πολιούχο της Βέροιας (ΦΩΤΟ)
Οι Δ´ Χαιρετισμοί στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Πειραιώς
Η Δ´ Στάση των Χαιρετισμών στη Μητρόπολη Κερκύρας
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αδριανούπολη για την Δ´ Στάση των Χαιρετισμών







Προσθέστε Σχόλιο