Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους

Συνεδρίασε η καλλιτεχνική επιτροπή των «Φωτίων»που διοργανώνουν κάθε χρόνο το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης που θα έχειως θέμα «ματωμένα ράσα του ’21, στην Πιερία και την Ελλάδα» με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 200 ετών από την εθνική Παλιγγενεσία.

Τα φετινά «Φώτια» προσαρμόζονται στα υγειονομικά μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του κορωνοϊού και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Στη τηλεδιάσκεψη της καλλιτεχνικής επιτροπής συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος, Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας, η κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, η κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής-σχολική ψυχολόγος, η κα Μαρίκα Φωτοπούλου, μουσικός-ηθοποιός, ο κ. Νίκος Γραίκος, φιλόλογος και ιστορικός τέχνης,, ο κ. Γιώργος Καραδήμος, θεολόγος και ο κ. Βασίλειος Δήμου, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τα «Φώτια» αποτελούν σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή της Πιερίας, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού, πνευματικού και θεολογικού επιπέδου.

Στόχος της καλλιτεχνικής επιτροπής είναι και οι φετινές διαδικτυακές εκδηλώσεις να συνδυάσουν καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητακαι να αναδείξουν τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 μπορεί να αποτελέσει αφορμή εθνικού αναστοχασμού.

Παράλληλα, μέσα από τις εκδηλώσεις θα αναδειχθεί η προσφορά της Εκκλησίας και του ρόλου στον Αγώνα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 θα συνεχιστούν, πάντα υπό το συντονισμό και τη μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου και σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Μητροπόλεως Κίτρους»:

Μάνης Χρυσόστομος: Υπαπαντή σημαίνει συνάντηση με το φως
Βεροίας Παντελεήμων: Βίωση της Υπαπαντής και Ευχαριστία (BINTEO)
Η γιορτή της μητέρας και η 6η επετειακή Εκδήλωση της Μητροπόλεως Φθιώτιδος
Η Κύθνος εόρτασε τον Άγιο Ιγνάτιο Μητροπολίτη Μαριουπόλεως
Απέκτησε μόνιμο εφημέριο και η Ενορία της Δαμάστας
Πανήγυρις Αγίου Ισιδώρου στο Κάβο Σίδερο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο