Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Έδεσσα εόρτασε τα ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Η Έδεσσα εόρτασε τα ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Η Έδεσσα εόρτασε τα ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Η Έδεσσα εόρτασε τα ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, μνήμη του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου της Έδεσσας, η πόλη εόρτασε τα 108α ελευθέριά της από τον Τουρκικό ζυγό καθώς και την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης τελέσθηκε Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή συσσώμου του ιερού κλήρου της πόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος τονίζοντας την ευσπλαχνία του Κυρίου, η οποία θα πρέπει να εμπνέει κάθε χριστιανό. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας και ειδικά του ιερού κλήρου στον αγώνα για την ελευθερία της Μακεδονίας συνδέοντάς τον με συγκεκριμένα πρόσωπα κληρικών και ιεραρχών, με τον με τον νεοανακηρυχθέντα Άγιο Καλλίνικο αλλά και με τον νυν Μητροπολίτη Εδέσσης. Ακολούθησε κατάθεσις στεφάνων το ηρώο της πόλεως.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, οι βουλευτές του νομού Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και Θ. Τζάκρη, ο Διοικητής της 2ας ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δ. Κωνσταντάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίκα.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Έδεσσα εόρτασε τα ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)»:

Θεμέλιο Λίθο στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου στη Λάρισα
Η Ελευθερούπολη εόρτασε τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)
Η Θεσσαλονίκη σήμερα υποδέχεται την Παναγία την Παραμυθία
Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο
Αγρυπνία σήμερα για τον Άγιο Γεράσιμο στη Νεάπολη Κρήτης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις