Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο

Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο

Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο

Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο

Αρχομένης της νέας ιεραποστολικής περιόδου (2020 – 2021) το εσπέρας της Κυριακής, 18ης του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών και θεολόγων, που διακονούν στις 85 Κατηχητικές Συνάξεις για ενήλικες και τα 50 Κατηχητικά σχολεία για νέους, που λειτουργούν στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με θέμα «Ο οδοιπόρος της τεθλιμμένης οδού – 100 χρόνια από την οσιακή κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου» και ομιλητή τον π. Ευάγγελο Καλλινάκη, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της.

Προηγήθηκε υποδοχή αποτμήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου από το Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ Δαμασκηνό και στη συνέχεια εψάλη η Παράκληση στον άγιο και ετελέσθη αγιασμός επί τη εκκίνησει των πνευματικών και ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον προσκεκλημένο ομιλητή και τα στελέχη της διακονίας του λόγου, εσημείωσε: «Η ζωή μας σε αυτόν τον κόσμο μοιάζει με απρόβλεπτη πορεία μέσα σε έναν συνήθως τρικυμισμένο ωκεανό. Αυτό ζούμε ιδιαίτερα στις μέρες μας. Και δεν εννοούμε βέβαια μόνο την πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναταραχή που χαρακτηρίζει τον τόπο μας και όλον τον κόσμο, όσο την βαθύτατη πνευματική κρίση που δυστυχώς το μέγεθός της ακόμη δεν έχουμε αντιληφθεί. Η μόνη απάντηση στα αδιέξοδα, η μόνη ελπίδα για φως και ζωή είναι ὁ λόγος του Θεού, ο ευλογημένος νόμος Του, το άγιο θέλημά Του, η χάρις και αλήθειά Του, η διδασκαλία, η παράδοση και η ζωή της Εκκλησίας μας. Με την αγωνία, λοιπόν, να φθάσει ο λόγος του Θεού εις τα ώτα των πιστών μας και να αγγίξει τις καρδιές τους και με τη διάπυρη ευχή να τούς αναγεννήσει πνευματικά, επευλογούμε από καρδίας και ενθέρμως στηρίζουμε τον θεσμό των «Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων και των «Κατηχητικών Συνάξεων Μελέτης Αγίας Γραφής» και συγχαίρουμε όλους όσους φιλότιμα και αξιέπαινα εργάζονται εις τον Αμπελώνα του Κυρίου…»

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε το δίτομο έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα, με τον τίτλο «Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς» εκδόσεως της «Αποστολικής Διακονίας» ευχηθείς ο Θρακιώτης Άγιος Νεκτάριος, του οποίου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την οσιακή κοίμηση (1920 – 2020), να ευλογεί, να εμπνέει και να ενδυναμώνει τους ιεραποστόλους της τοπικής μας Εκκλησίας, που διατρέχουν πόλεις και χωριά, πολλές φορές κάτω από δυσμενείς και αντιξοες συνθήκες, για να μεταφέρουν το σωτηριώδες και απολυτρωτικό μήνυμα του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Χριστού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στο Διδυμότειχο»:

Αγρυπνία σήμερα για τον Άγιο Γεράσιμο στη Νεάπολη Κρήτης
Μνημόσυνο για τον Μακεδονικό Αγώνα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (ΦΩΤΟ)
Εορτή Προφήτου Ιωήλ
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Ο Θεός ενεργεί μέσα από ανθρώπους
Τα Γιαννιτσά υποδέχονται το Τίμιο Ξύλο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο