Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκδημία ιερέως Φιλοθέου Δημητροκάλλη

Εκδημία ιερέως Φιλοθέου Δημητροκάλλη

Εκδημία ιερέως Φιλοθέου Δημητροκάλλη

Εκδημία ιερέως Φιλοθέου Δημητροκάλλη

Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, τελέσθηκε την Παρασκευή 22-7-2023 το μεσημέρι, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Σταυροφόρου-Οικονόμου Φιλοθέου Δημητροκάλλη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου (τόπο καταγωγής του μεταστάντος), ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 21-7-2023 σε ηλικία 89 ετών, μετά από χρόνια δοκιμασία της υγείας του.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, με την συμμετοχή Κληρικών της νήσου Νάξου, των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων του νησιού και πολλών πιστών. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ανεγνώσθη υπό του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανοπούλου, σύντομο βιογραφικό του εκλιπόντος και ψήφισμα του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγιου Πνεύματος Γαλανάδου Νάξου (όπου επί μια 25ετία υπηρέτησε ως Εφημέριος).

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απλοϊκότητα, εργατικότητα και το φιλακόλουθον του αειμνήστου Ιερέως. Μετά την Εξόδιο, ακολούθησε η ταφή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο του Γλινάδου-Γαλανάδου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκδημία ιερέως Φιλοθέου Δημητροκάλλη»:

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βεροίας
24 Ιουλίου: Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς
23 Ιουλίου: Οσία Πελαγία η Τηνία
23 Ιουλίου: Προφήτης Ιεζεκιήλ

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο