Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα, σε ηλικία 83 ετών, ο Ιεροδιάκονος Τίτος Ξενιώτης, το γηραιότερο και παλαιότερο μέλος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς.
Ο Μακαριστός π. Τίτος γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη το 1937. Μοναχός εκάρη στις 16/9/1965 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό, ηγουμενεύοντος του Αρχιμ. Ευσεβίου Παπανάτσιου. Στις 4/1/1966 χειροτονήθηκε Διάκονος.
Είναι ο πρώτος αδελφός της Μονής που εγκαταβίωσε σε αυτήν, στις 9/5/1967, μετά την ανατίναξή της από τους Ιταλούς, το 1942 και άρχισε τις εργασίες για την ανοικοδόμησή της. Έκτοτε, παρέμεινε στο Μοναστήρι μέχρι την τελευτή του.
Όπως ανακοινώθηκε, η Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς θα παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ αύριο, στις 7π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Τίτου θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο Ιεροδιάκονος Τίτος της Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς»:
Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησού Ιώβ στην Κατερίνη (ΦΩΤΟ)
Τα Θεοφάνεια στην Άμφισσα (ΦΩΤΟ)
Ο Υφυπουργός Eξωτερικών της Ελλάδος στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Οσίου Θεοδοσίου Κοινοβιάρχου στο Λόφο Αξιωματικών
Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Πάτρα
Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Κυράννης στην Όσσα (ΦΩΤΟ)








Προσθέστε Σχόλιο