Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Κοκολάκης

Εκοιμήθη ο π. Νικόλαος Κοκολάκης

Εκοιμήθη ο π Νικόλαος Κοκολάκης

Εκοιμήθη ο π Νικόλαος Κοκολάκης

Εξεδήμησεν εις Κύριον Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Νικόλαος Κοκολάκης, σε ηλικία 90 ετών. Διακρίθηκε για το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό του έργο.

Το πρωί της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ινίου και στις 1 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία covid-19.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο π. Νικόλαος Κοκολάκης γεννήθηκε στο Νιπιδιτό Πεδιάδος το 1930. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καστελλίου Πεδιάδος το έτος 1952. Το 1954 έλαβε το πτυχίο του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Χανίων. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία 1954-1955. Παντρεύτηκε από το χωριό Ίνι, την κατά πάντα άξια Μαρία Μαθιουδάκη με την οποία απέκτησαν πέντε τέκνα. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε τον Απρίλιο του 1956 από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο Ψαλιδάκη

Υπηρέτησε ανελλιπώς στην ενορία Ίνι – Μοναστηράκι από το 1956 έως το 2004 με ένθεο ζήλο,σύνεση, ταπείνωση και ανιδιοτέλεια.

Υπήρξε Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας επί των αειμνήστων Μητροπολιτών Ευγενίου και Τιμοθέου από το 1961 έως το 1998.

Επίσης ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση των Ιερών Συνδέσμων Κληρικών των Μητροπόλεων Γορτύνης και Αρκαδίας και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου αλλά και στην ένωση των έξι συνδέσμων κληρικών της Κρήτης και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος με αξιόλογη δραστηριότητα.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά του ο αοίδιμος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κυρός Κύριλλος του απένειμε το μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Τίτου Και Παύλου το 1998.

Με εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κύριος Κύριος Βαρθολομαίος του απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου. Το σχετικό πιττάκιο επεδόθη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα στις 30 Οκτωβρίου 2005.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο π Νικόλαος Κοκολάκης»:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καισαρείας Πέτρος
Εορτή Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος της Πανσόφου
Εορτή Αγίου Μερκουρίου του Μεγαλομάρτυρα
Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό
Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στο Νυέρι
15η επέτειος ενθρονίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις