Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό

Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό

Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό

Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό

Στον ιστορικό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Προ της Απολύσεως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου. Κατά το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε τα κάτωθι:

«Με συντριβή καρδίας, αλλά και επ’ ελπίδι της κοινής αναστάσεως τελέσαμε σήμερα το μνημόσυνο από τις εννιά ημέρες κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου. Ακόμα ακούμε στα αφτιά μας την αναγγελία του αιφνιδίου θανάτου του. Εμείς, ως πνευματικά του έκγονα, οφειλετικώς και ευγνωμόνως προσευχόμαστε για την ανάπαυσή του.

Δεν ξέρω αν τον αγαπήσαμε όσο εκείνος εμάς, ποτέ δεν θα είμαι σίγουρος. Είμαι όμως βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό και θα έχει βρει τόπο αναψυχής και αναπαύσεως γιατί μέσα στα πολλά χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία, είτε ως επίσκοπος, είτε ως πρωτοσύγκελλος, είτε ως διάκονος, πάντοτε ενσάρκωνε τα λόγια του Κυρίου «Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμήν ὁ καλός. Ὁ ποιμήν ὁ καλός τήν ψυχήν αὐτοῦ τίθησιν ὑπέρ τῶν προβάτων» (Ιω. 10,11).

Είχε πάντοτε την ευθύνη αυτών των λόγων μέσα στην διακονία του πιστού λαού που του εμπιστεύτηκε ο Κύριος. Όντως θυσίασε την ζωή του για το ποίμνιό του, αυτό του το αναγνωρίζουμε όλοι. Γι’ αυτό οι πάντες θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη και θα τον μνημονεύουμε πάντα.

Η μνήμη του μακάρι να μείνει αιώνια μέσα στις καρδιές μας για να θυμόμαστε την δική του θυσιαστική καρδιά. Αμήν!»

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τρίκκης Χρυσόστομος για τον μακαριστό Λαγκαδά Ιωάννη: Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό»:

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας στο Νυέρι
15η επέτειος ενθρονίσεως του Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου
Κισάμου Αμφιλόχιος: Η ζωή μας ανήκει και είναι στα χέρια του Θεού
Εορτή Αγίας Αικατερίνας στο Άμστερνταμ
Εορτή Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις