Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοιμήθη ο π. Ανανίας Κουστένης

Εκοιμήθη ο π. Ανανίας Κουστένης

Εκοιμήθη ο π Ανανίας Κουστένης Σήμερα η εξόδιος Ακολουθία του π Ανανία Κουστένη π. Ανανίας Κουστένης: Μη βλέπουμε άσπρο και μαύρο

Εκοιμήθη ο π Ανανίας Κουστένης

Εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ο π. Ανανίας Κουστένης. Ο μακαριστός πάτερ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου όπου έδινε μάχη με τον κορωνοϊό.

Ποιος ήταν ο μακαριστός π. Ανανίας Κουστένης;

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης είναι μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη.

Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μας παίρνει απαλά από το χεράκι και μας υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη. Γι’ αυτό και η μετάφραση του Θεοφάνους δεν είναι απλώς η απόδοση της “Χρονογραφίας” στην Νέα Ελληνική. Είναι κατάθεση ψυχής, είναι ταξίδι στον Βυζαντινό κόσμο, είναι προσφορά στην πνευματική μας κληρονομιά!

Βιογραφικό και εικόνα: Εκδόσεις Αρμός

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοιμήθη ο π Ανανίας Κουστένης»:

16 Μαΐου: Κυριακή των Μυροφόρων
Εορτή του Οσίου Θεοδώρου του Ηγιασμένου
Εξόδιος ακολουθία μοναχής Ιερωνύμης (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου νεομάρτυρος Μάρκου του Kρητός στην Ιερά Μονή Τοπλού
Λαμπρά εόρτασε η Κομοτηνή τα Ελευθέρια της (ΦΩΤΟ)
Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος: Η Ανάσταση είναι η πηγή όλων των θαυμάτων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο