Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εκοίμηθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Ζαγόρας

Εκοίμηθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Ζαγόρας

Εκοίμηθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π Ευάγγελος Ζαγόρας

Εκοίμηθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π Ευάγγελος Ζαγόρας

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ’ άνθρωπον θλίψη, αναγγέλλει την εκδημία και εν Κυρίω κοίμηση του πολιού και σεβασμίου, Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευαγγέλου Ζαγόρα, Συνταξιούχου Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, επί πολλά χρόνια Εφημερίου του χωριού Βίτωλη.

Ο μακαριστός π. Ευάγγελος εκοιμήθη την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 88 ετών. Υπήρξε ένας λευίτης Ιερεύς, όπου τον διέκριναν πολλά χαρίσματα. Σε όλη του την Ιερατική ζωή, διηκόνισε με ευλάβεια και πολύ αγάπη τον Θεό και τον άνθρωπο.

Δημιούργησε με τη σύζυγό του Θεοδώρα μια ευλογημένη οικογένεια αποτελούμενη από τέσσερις υιούς και πολλά εγγόνια. Ανέθρεψε την πολύτεκνη οικογένειά του με πολλή ευλάβεια και πίστη και καμάρωνε, διότι προσέφερε στην Αγία μας Εκκλησία τους δυο από τους τέσσερις υιούς του, οι οποίοι και εχειροτονήθησαν Ιερείς και υπηρετούν ως κληρικοί. Ο μεν π. Αθανάσιος Ζαγόρας ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως στο χωριού Βίτωλη και ο δε π. Δημήτριος Ζαγόρας υπηρετών ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, Εφημέριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρπάθου.

Ο μακαριστός π. Ευάγγελος γεννήθηκε στην Τσούκα Φθιώτιδος το έτος 1932 από τους ευσεβείς γονείς του Αθανάσιο και Μαρία Ζαγόρα.

Ενυμφεύθη την Πρεσβυτέρα Θεοδώρα Τσιφτσή και το έτος 1976 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος, υπό τον σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού.

Για 4 χρόνια υπηρέτησε στις ενορίες Κουμαρίτσι και Λυτόσελο και από το 1980 τοποθετήθηκε στη χωριό Βίτωλη στο οποίο υπηρέτησε μετά φόβου, πίστεως και αγάπης για 30 ολόκληρα χρόνια ως το 2010 απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας.

Παρά το βεβαρημένο της υγείας του, ανελλιπώς διακονούσε και βοηθούσε στις ανάγκες της Ενορίας μαζί με τον υιό του π. Αθανάσιο, ο οποίος και τον διαδέχτηκε στην Ενορία. Υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός και σεβαστός απ’ όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Δυτικής Φθιώτιδος.

Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλλεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Βίτωλης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το σκήνωμά του θα τεθεί προς προσκύνηση από νωρίς το πρωί της Πέμπτης και θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εκοίμηθη ο Πρωτοπρεσβύτερος π Ευάγγελος Ζαγόρας»:

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου
Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους
Εξόδιος Ακολουθία Καθηγουμένης Βερονίκης στη Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)
Α’ και Β’ Εύρεση Τιμίας κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου
Αγρυπνία Παναγίας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο