Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εξόδιος Ακολουθία Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού

Εξόδιος Ακολουθία Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού

Εξόδιος Ακολουθία Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού

Εξόδιος Ακολουθία Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, εκπροσωπών και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, προέστη χθες το μεσημέρι της Εξοδίου Ακολουθίας του εξ Ερμουπόλεως Σύρου καταγομένου αοιδίμου Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, επί της οδού Μετσόβου Αθηνών.

Κατά την εξόδιο ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού μετέφερε τα κατ’ άνθρωπον συλλυπητήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ προς τους συνεφημερίους, τους Ενορίτες και τους οικογενείς του κεκοιμημένου Αρχιμανδρίτου, μεταξύ ἀλλων, ανέφερε:

“…. Μετά την επί γης πορεια του κάθε ανθρώπου, εκείνο που διασώζει και διατηρεί τη μνήμη του στους μεταγενεστέρους δεν είναι οι θέσεις που κατέλαβε ή η κατ’ άνθρωπον σοφία του, αλλά η ανάμνηση των αρετών του. Και εκείνο που απομένει στη μνήμη μας από τον μακαριστό Γέροντα Σάββα Δαμασκηνό είναι η ευγένεια, η απλότητα, η ταπεινότητα και η απροσποίητη προς όλους αγάπη του. Καθώς τον προπέμπουμε προς το κοινό χρέος των ανθρώπων, προσευχόμεθα να συναυλίζεται στον Ουρανό με τους αείμνηστους πνευματικούς του Πατέρες, τον Μητροπολίτη Σύρου Φιλάρετο, τους Αρχιμανδρίτες Γρηγόριο Μαραγκό και Τιμόθεο Δράγαση και όσους πνευματικούς συνοδοιπόρους του προαπήλθον ήδη στην αιωνιότητα. Το όνομά του, αναγραφέν ήδη στη στήλη των κεκοιμημένων των Διπτύχων του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου θα μνημονεύεται κάθε φορά, που θα τελείται Θεία Λειτουργία…”

Ἐξοδίους λόγους εξεφώνησαν, επίσης, το πνευματικό του τέκνο Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης, ο Θεολόγος κ. Αλέξ. Μπαλής και εκ προσώπου του Θεοφίλ. Επισκόπου Αρίστης κ. Βασιλείου, η Δρ. Αικ. Μπαλή.

Στη συνέχεια, η σορός του αοιδίμου Αρχιμ. Σάββα Δαμασκηνού μετεφέρθη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Κοκκιναρά, όπου και εγένετο η ταφή του.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εξόδιος Ακολουθία Αρχιμανδρίτου Σάββα Δαμασκηνού»:

Δέηση υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κατά την απελευθέρωση της Καρδίτσας από τις Ιταλικές δυνάμεις
Εορτή Αγίας Θεοδώρας της Βασίλισσας στο Διδυμότειχο
Εορτή Οσίου Γρηγορίου του Διαλόγου Πάπα Ρώμης
Χαλκίδος Χρυσόστομος: Στον αγώνα αυτό τον Σαρακοστιανό βοηθός είναι ο Κύριός μας
Εκδημία ιερέως Εμμανουήλ Μπλαζάκη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο