Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Έκτακτη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Κορίνθου

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Κορίνθου

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Κορίνθου

Έκτακτη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των Κληρικών την Παρασκευή 22α Μαΐου 2020, εκτάκτως η 33η Ιερατική Σύναξις της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο οποίος παρέχει την δυνατότητα συνάξεως υπό τους υποδειχθέντας υγειονομικούς όρους.

Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «χρόνο του εγκλεισμού» και στα εξ’ αυτού επακόλουθα, δίδοντας «πνευματικό νόημα» στην δοκιμασία, την οποία Κλήρος και Λαός υπέστη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θίγοντας ταυτόχρονα και τις δυσκολίες, τις οποίες καλείται να ξεπεράσει η Εκκλησία τώρα που επανερχόμεθα σε «καινοφανή» κανονικότητα.

Δήλωσε την μετά διακρίσεως παρουσία της Τοπικής Εκκλησίας τόσο στον Λειτουργικό τομέα και ιδιαιτέρως με την ιδική του συνεχή παράσταση έμπροσθεν του Αγίου Θυσιαστηρίου του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όσο και στον Φιλανθρωπικό με την προσφορά τροφίμων, κατά τις Άγιες ημέρες που προηγήθηκαν, στους «αναγκεμένους» αδελφούς μας.

Τόνισε μετ᾿ εμφάσεως τις ιδιαίτερες αναφορές δι᾿ ειδικών ευχών για την λοιμική νόσο που σε κάθε Λειτουργική παράσταση διάβαζαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ως και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Συνεχάρη δημοσίως τους Ιερείς, οι οποίοι φρόντισαν για την ενίσχυση με είδη διατροφής της Τράπεζας τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως υπό την επωνυμίαν «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ»

Έδωσε οδηγίες για τον εορτασμό της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα, κατόπιν προηγηθείσης διαλογικής συζητήσεως μετά των Κληρικών, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους, ως και «κατευθυντήριες γραμμές» για την τέλεσι εφ᾿ εξής των Ι. Μυστηρίων, των Μνημοσύνων κ.λ.π. τονίζοντας την ανάγκη αναζωπυρώσεως της Πίστεως του Λαού του Θεού δια του επανευαγγελισμού του.

Τέλος, συνέστησε την προσοχή των Ιερέων σε διοικητικά και οικονομικά θέματα και απέλυσε αυτούς ευχόμενος όπως ο Αναστάς Ζωοδότης Κύριος χαρίζει πλούσιες τις ευλογίες Του και την πολύτιμο υγιεία σε όλους!

Χειροποίητα Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Μοναστήρια μας

Ολα τα Αγιορειτικα εργοχειρα εδω

Σχετικά άρθρα με «Έκτακτη Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως Κορίνθου»:

Ξεκίνησε η Β΄ Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στη Μητρόπολη Βεροίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Φανάρι (ΦΩΤΟ)
Εορτή Οσίου Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων του Ομολογητού
16 Θείες Λειτουργίες για την εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Βόλο
Ανακοίνωση για Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κουτσουριωτίσσης
Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γύθειο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο