Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κίτρους

Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κίτρους

Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κίτρους

Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κίτρους

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η επίδοση των Διοριστηρίων στους Κατηχητές για το νέο Εκκλησιαστικό έτος 2019-2020, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου της ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης. Αρχικά τελέστηκε η Ακολουθία του Αποδείπνου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ανέγνωσε την ευχή της εκκλησιαστικής διακονίας σε όλους τους Κατηχητές και απηύθυνε συμβουλές και πατρικές ευχές σε όλους. Τόνισε ιδιαίτερα την αξία της κατηχητικής διακονίας και μάλιστα στις ημέρες μας, που είναι από κάθε πλευρά δύσκολες και καθημερινά νέοι προβληματισμοί προστίθενται στο κοινωνικό σύνολο από τις παγκόσμιες εξελίξεις σε πολλά επίπεδα.

Εν συνεχεία επέδωσε τα Διοριστήρια και ακολούθησε δεξίωση στις παρακείμενες αίθουσες της ενορίας. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης προβλήθηκε παρουσίαση από το πρόσφατο ταξίδι του Σεβασμιωτάτου και μελών του Γραφείου Νεότητας στη Ρουμανία, όπου συμμετείχαν ως αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην 6η Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων. Και φέτος με τη Χάρη του Θεού, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρχει καμία ενορία χωρίς Κατηχητική Σύναξη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κίτρους»:

Προσκυνητές από τη Μητρόπολη Φθιώτιδος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)
Αργολίδος Νεκτάριος: Όποιος θέλει είναι με τον Χριστό, όποιος θέλει με τον διάβολο
Η Εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στα Κύθηρα
Αγρυπνία Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στις Αχαρνές

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο