Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης Μοναχής στο Ησυχαστήριο Άξιον Εστι Ιεράπετρας

Εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης Μοναχής στο Ησυχαστήριο Άξιον Εστι Ιεράπετρας

Εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης Μοναχής στο Ησυχαστήριο Άξιον Εστι Ιεράπετρας

Εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης Μοναχής στο Ησυχαστήριο Άξιον Εστι Ιεράπετρας

Τo Σάββατο 30 Μαΐου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη) στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι κατά την τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας τελούμε σήμερα Σάββατο το Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης, η οποία κατά τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής της αξιώθηκε να λάβει το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα της Μοναχής και να αφιερώσει έτσι ολοκληρωτικά τον εαυτό της στα χέρια του Θεού. Όπως σημείωσε ο Σεβ., όλοι έχουμε αγαθές αναμνήσεις από τη μακαριστή Μοναχή Ἀννα, η οποία αγαπούσε βαθειά και αληθινά τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως απέδειξε η όλη βιοτή και όντως θαυμαστή πορεία της ως διδασκάλισσα και ως κτητόρισσα του Ιερού αυτού Ησυχαστηρίου, όπου έδωσε τη ζωή της και ανάλωσε όλες τις δυνάμεις της για τη δημιουργία του. Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει τη μακαρία ψυχή της μέσα στο αναστάσιμο φως και να την κατατάξει μεταξύ των αγίων και των δικαίων, χαιρόμενη πάντοτε για την κατά Χριστόν προκοπή της Μοναστικής Αδελφότητάς της.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συλλειτουργούντας Κληρικούς και τον Γέροντα και Πνευματικό της Αδελφότητος Αρχιμ. Αναστάσιο Χατζάκη, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου για την ανάπαυση των ψυχών της μακαριστής Μοναχής Άννης και των άλλων αναπαυομένων από ετών Μοναζουσών Χριστοδούλης και Θεοδούλης.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Άννης Μοναχής στο Ησυχαστήριο Άξιον Εστι Ιεράπετρας»:

Φθιώτιδος Συμεών: Τα δάνεια κάθε μορφής έβλαψαν αυτόν τον τόπο
Εορτή των Βοιωτών Αγίων
Βρεσθένης: Αγαπάμε υπερβαλλόντως τον λαό του Θεού
31 Μαΐου: Αγίων 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου
Εορτή Αγίου Ερμεία του Μάρτυρα
Να προσευχόμαστε για την Ορθόδοξη Εκκλησία

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο