Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Μάνης

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Μάνης

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Μάνης

Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Μάνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης, η εορτή της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόσοτμος Γ’ μετέβη, σήμερα 4 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής, στον Ι.Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην ενορία Μελιτίνης περιοχής Σμήνους, με το ωραίο πετρόκτιστο καμπαναριό του 1910, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Βαρβάρας, ερμηνεύοντας θεολογικά την εικόνα της Μεγαλομάρτυρος. Ειδικότερα είπε ότι: «Η Αγία κρατά στο μεν δεξιό χέρι τον Σταυρό, το δε αριστερό χέρι την έχει με ανεστραμμένη την παλάμη δηλωτικόν της αντοχής και υπομονής του μαρτυρίου της για τον Χριστό. Όταν σε άλλες παραστάσεις βλέπουμε η Αγία να κρατά στο δεξί της χέρι ένα ποτήριο, αυτό πάλι συμβολίζει το ποτήριον του μαρτυρίου της κατά τον λόγον «τό μέν ποτήριόν μου πίεσθε» (Ματθ. 20, 23), ή κλάδο φοίνικος που σημαίνει την νίκη κατά του πονηρού». Και ο Σεβ. κατέληξε: «Η λαοφιλής αγία Βαρβάρα κατέχει ιδιαίτερη θέση στις συνειδήσεις των χριστιανών γιατί νέα στην ηλικία μαρτύρησε για τον Χριστό και αυτό το μαρτύριο της πραγματικά συγκινεί και διδάσκει».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. χειροθέτησε με το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Θωμά Κλειτήρη, Αρχιερατικό Επίτροπο Σμήνους. Στο τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης διένειμε στους πιστούς εγκόλπια της Θ. Λειτουργίας, τα οποία έχουν το κείμενο και την ερμηνευτική απόδοση στα νεοελληνικά του αειμνήστου καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Τρεμπέλα και όλοι οι πιστοί τα έλαβαν με πολλή χαρά και ικανοποίηση για την προσφορά αυτή του Ποιμενάρχου τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Μάνης»:

Η εορτή του Πυροβολικού στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ» Ελευθερούπολης (ΦΩΤΟ)
Η Εορτή της Αγίας Βαρβάρας στη Μητρόπολη Άρτης
Αγρυπνία Αγίας Άννης στην Παλατιανή Ιλίου
Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στη Λέρο
Εορτή Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού στα Τρίκαλα
Εορτή Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις