Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Σημερινη Εορτη » 8 Ιουνίου: Εορτή Αγίας Καλλιόπης

8 Ιουνίου: Εορτή Αγίας Καλλιόπης

Πανήγυρις Αγίας Καλλιόπης Μόχλου Σητείας Εορτή Αγίας Καλλιόπης

Η Εορτή Αγίας Καλλιόπης είναι 8 Ιουνίου

Άγιοι που εορτάζουν σήμερα: Αγία Καλλιόπη

Η Αγία Καλλιόπη, έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ., στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου. Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της. Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό, τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της. Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος, η Αγία Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα.

Ο άρχοντας θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας. Όμως η Αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα, ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό, τον μοναδικό Σωτήρα Λυτρωτή. Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν, τη χαράκωσαν με μαχαίρια και έκαψαν τις πληγές της. Τελικά την αποκεφάλισαν χαριζόντάς της, την ουράνια και άφθαρτη δόξα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ἀπολυτίκιον Ήχος α΄. Της ερήμου πολίτης. Εορτή Αγίας Καλλιόπης

Του Σωτήρος το κάλλος εκ ψυχής αγαπήσασα, καλλιπάρθενε κόρη, Καλλιόπη πανεύφημε, ηγώνισαι στερρώς υπέρ αυτού, και δόξης ηξιώθης θεϊκής, δια τούτο σου την μνήμην την ιεράν, τιμώμεν εκβοώντές σοι, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σού, ημίν πταισμάτων άφεσιν.

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίας Καλλιόπης»:

Εορτή Αναλήψεως του Κυρίου στη Μητρόπολη Πέτρας
Αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Έδεσσα
ΚE΄ Παύλεια: Διακονώντας ευπαθείς ομάδες (ΦΩΤΟ)
Θεμέλιος Λίθος Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου στη Μητρόπολη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία για το Άξιον Εστί στην Καρδίτσα
Πανήγυρις Αγίου Λουκά Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσθέστε Σχόλιο