Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου στη Μητρόπολη Κισάμου

Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου στη Μητρόπολη Κισάμου

Το μεγάλο προσκύνημα των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου στα όμορφα Φαλάσαρνα της Ενορίας Πλατάνου Κισάμου, εόρτασε με την συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή που κατέκλυσαν το ιερό προσκύνημα, κατά το εόρτιο διήμερο της ιεράς μνήμης των. Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος σχολιάζοντας τον ψαλμικό στίχο της αρτοκλασίας «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν….» ανέφερε: «Επίκαιρος όσο ποτέ ο ψαλμικός αυτός στίχος καθώς σκιαγραφεί τους δύο διαφορετικούς κόσμους και τρόπους ζωής εκ των οποίων επιλέγει ο άνθρωπος.

Αυτόν της εύκολης λύσης, της άνεσης, του αφήματος και του εγκλωβισμού σε κόσμους αισθήσεων και παραισθήσεων και τον άλλο κόσμο, αυτόν του πνευματικού αγώνα, της προσπάθειας, της υπέρβασης, της θυσιαστικής αγάπης, της υπομονής. Δύο κόσμοι, δύο δρόμοι, δύο τρόποι ζωής που, το τέρμα του ταξιδιού αυτού, οδηγεί σε διαφορετική πραγματικότητα. Ο ταξιδιώτης του πρώτου κόσμου χτίζει την ζωή του χωρίς προοπτική μέλλοντος αιώνος, ενώ ο ταξιδιώτης του δεύτερου κόσμου έχει στόχο και προορισμό την Βασιλεία του Θεού. Οι σήμερα τιμώμενοι άγιοι Φώτιος και Ανίκητος, τα παλικάρια αυτά της πίστεως με το ανδρείο φρόνημα που έζησαν και μαρτύρησαν τον 3ο αιώνα, φωτίζουν και δείχνουν τον δρόμο και τον τρόπο εκείνο ζωής που ελευθερώνει τον άνθρωπο και νικά τον θάνατο· που πλουτίζει την ψυχή και την ζωή του ανθρώπου με τον αδαπάνητο πλούτο της χάρις του Θεού και της μυστικής εμπειρίας της Θεϊκής παρουσίας και αγάπης.

Ας είναι οι επιλογές της ζωής μας τέτοιες που να οδηγήσουν τον βηματισμό μας στην ανοιχτή αγκαλιά της αγάπης του Θεού και την μητρική στοργή της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Οποίας την Σεπτή Κοίμηση και της εις Ουρανούς Μετάσταση ήδη προγευόμεθα», κατέληξε ο Επίσκοπος, αναφερόμενος στην «Μεγάλη πνευματική χαρά της Εκκλησίας, τα εγκαίνια του ιερού προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού και θαυματουργού, στην γενέτειρα Του, το Συρικάρι Κισάμου 2&3 Σεπτεμβρίου», ευχόμενος «Καλή Παναγία» και καλωσορίζοντας τον Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννη Λύκο, «Καταξιωμένο κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο οποίος διακονεί εις την Ι. Μητρόπολη Βελγίου, με τον οποίο μας συνδέει πνευματική φιλία παλαιόθεν», ως ανέφερε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίων Φωτίου και Ανικήτου στη Μητρόπολη Κισάμου»:

13 Αυγούστου: Απόδοση εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Άρτης Καλλίνικος: Ο Θεός χαριτώνει τους ταπεινούς
Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Σπυρίδων Κερκύρας
Εγκαίνια Εξωκκλησίου στον Πτελεό
Η Παράκληση της Παναγίας στον Άγιο Σπυρίδωνα Βέργας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο