Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος
Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια κατά τη μοναστηριακή τάξη εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος και της μητρός αυτού, Αγίας Μόνικας.
Αρκετοί πιστοί παρευρέθηκαν στην εορτή τόσο την παραμονή Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 όσο και ανήμερα την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 για να τιμήσουν τον Άγιο Αυγουστίνο.
Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κ. Καλλίνικος, ο οποίος χοροστάτησε στην πανηγυρική ακολουθία του Εσπερινού και προεξήρχε ανήμερα της πανηγύρεως στην Θεία Λειτουργία όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Εσπερινό.
Κατά το μοναστηριακό έθιμο ευλογήθηκαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τα κόλλυβα του Αγίου Αυγουστίνου, που φιλοτέχνησαν οι πατέρες της Ιεράς Μονής, με προσευχή και αγάπη για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους.
Να σημειωθεί ότι ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος μαζί με τους πατέρες της αδελφότητος, παρείχαν και τις δυο ημέρες πλούσια την φιλοξενία στους ιεράρχες, στους κληρικούς και στους προσκυνητές που ήρθαν να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Αυγουστίνου.
Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως και τις δυο ημέρες τηρήθηκαν τα σχετικά μέτρα κατά της πανδημίας.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος»:
Εορταστικό τριήμερο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων
Φθιώτιδος Συμεών: Με την επίσκεψη μου αυτή υλοποιώ ακόμη μία δημόσια δέσμευσή μου
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου
Εορτή Αγίου Τύχωνος του Θαυματουργού Επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου
Προσθέστε Σχόλιο