Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο του π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο του π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο του π Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο του π Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους

Σαράντα μέρες συμπληρώθηκαν από την κοίμηση του μακαριστού π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στο χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό, που τόσο αγάπησε και για 40 ολόκληρα χρόνια διηκόνησε, τελέσθηκε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της εκλεκτής ψυχής του.

Στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, προσήλθαν στην Παναγία την Σκριπαΐτισσα για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής τού πολυαγαπητού π. Χαράλαμπου πλήθος πιστών από τον Ορχομενό και την γύρω περιοχή (πνευματικά του παιδιά, μαθητές του, συνάδελφοί του καθηγητές, ενορίτες του, κ.ά.).

Στο κήρυγμα προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους 318 Αγίους Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, που τιμά η Εκκλησία μας την έκτη Κυριακή μετά το Πάσχα, τονίζοντας ότι οι Άγιοι Πατέρες έμειναν σταθεροί και κράτησαν ανόθευτη την πίστη από τις κακοδοξίες και τις διώξεις των αιρετικών. Επίσης, αναφέρθηκε στην αρχιερατική προσευχή του Χριστού που προβάλλει το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας τη μεγάλη δωρεά του Θεού στον άνθρωπο που είναι η αιώνια ζωή. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Χαράλαμπο καταθέτοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την μεγάλη του προσφορά στο Προσκύνημα της Παναγίας, που αγάπησε και ανέδειξε, και στην Εκκλησία γενικότερα καθώς και στην εκπαίδευση και ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να κατατάξει την ψυχή του στη χώρα των ζώντων. Επίσης, ευχήθηκε δύναμη και παρηγορία στην καλή του πρεσβυτέρα Μαρία, στα παιδιά του, στη μητέρα του, στα αδέλφια του και σε όλους τους συγγενείς του, στα πνευματικά του παιδιά και στους ενορίτες του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αγαπούσε τον π. Χαράλαμπο και ο ίδιος τον είχε χειροτονήσει και του είχε εμπιστευτεί το Προσκύνημα της Παναγίας. Επίσης, μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Αργολίδος κ. Νεκταρίου, οι οποίοι προέρχονται από την Τοπική Εκκλησία και συνδέονταν με τον π. Χαράλαμπο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, πνευματικού τέκνου του π. Χαράλαμπου.

Επίσης, ευχαρίστησε τον αρχιδιάκονο του Μακαρ. Αρχιεπισκόπου π. Ιωάννη Μπούτση, πνευματικό τέκνο του μακαριστού π. Χαράλαμπου και τους ιερείς που συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία, καθώς και την χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών που έψαλε στη Θ.Λειτουργία και το μνημόσυνο.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου εψάλη τρισάγιο στον τάφο του π. Χαράλαμπου που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος της Παναγίας που τόσο αγάπησε.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο του π Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους»:

Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος στο Τρίκορφο Φωκίδος
Εορταστικό τριήμερο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων
Φθιώτιδος Συμεών: Με την επίσκεψη μου αυτή υλοποιώ ακόμη μία δημόσια δέσμευσή μου
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου
Εορτή Αγίου Τύχωνος του Θαυματουργού Επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο