Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Εορτή Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στο Διδυμότειχο

Εορτή Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στο Διδυμότειχο

Εορτή Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στο Διδυμότειχο

Εορτή Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στο Διδυμότειχο

Η μνήμη του αποστόλου Ιακώβου του αδελφοθέου και πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων γιορτάσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, όπου ο πιστός λαός υποδέχθηκε απότμημα των ιερών λειψάνων του. Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του αγίου Ιακώβου, την ημέρα της μνήμης του, σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη επικειμένη πανηγύρει του Ιερού Καθεδρικού Ναού, στις 28 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου ε.έ., το εσπέρας, εψάλη ο Εσπερινός με Ευχέλαιο και στη συνέχεια ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Επιστέγασμα της εσπερινής αυτής Συνάξεως ήταν η ιερουργία της Θείας Ευχαριστίας, κατά το τυπικό της Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, τον οποίο επλαισίωσαν κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύττων τον θείο λόγο επικέντρωσε το κήρυγμά του στο ειλημμένο εκ της Καθολικής Επιστολής Ιακώβου χωρίο: «ἡ πίστις χωρίς τῶν ἕργων νεκρά ἐστι» (Ιακ. 2,20) και προέτρεψε τους πιστούς στην δύσκολη αυτή συγκυρία να βιώνουν την πίστη τους με έργα ευποιΐας και φιλαδελφίας.

Το εσπέρας της παραμονής ο Σεβασμιώτατος προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Γιατράδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, ευλόγησε τους άρτους και ωμίλησε καταλλήλως. Στον Ιερό αυτό Ναό αυτό φυλάσσεται ως κειμήλιο, εικόνα του αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, την οποία έφεραν οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων του χωριού από την Ανατολική Θράκη.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Εορτή Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στο Διδυμότειχο»:

Αγρυπνίες Αγίου Δημητρίου στο Βόλο
Εορτή Αγίου Αρέθα του Μεγαλομάρτυρα και των συν αυτώ
Αγρυπνία Αγίου Δημητρίου στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης
Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου στην Καρδίτσα
Θεία Λειτουργία αύριο στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο