Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο

Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο

Στον Ιερό Ναό του Οσίου Φιλοθέου, τον οποίο ανήγειρε στην Ιερἀ Μονή Θαψανών Πάρου ο αοίδιμος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Αμβρόσιος, ὀπου και ο τάφος του Αγίου, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Καλλινίκου, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, συνιερουργούντος αυτώ του Σεβασμιωτατου κ.Δωροθέου Β΄, ο οποίος επί τούτω μετέβη στην Πάρο, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα γείτονα Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία των Χριστιανών, με τη βάπτισή τους, και στη δεύτερη ονοματοδοσία των μοναχών, κατά την κουρά τους, τονίζοντας ότι κάθε πιστός πρέπει να προσπαθεί ώστε να ενεργεί και να αποδεικνύεται αξίος του ονόματος, που φέρει.

Υπογράμμισε δε την ανάγκη που έχει η σημερινή κοινωνία από αγίους, οι οποίοι θα καταθέσουν την ορθόδοξη μαρτυρία στον κόσμο, ο οποίος την χρτειάζεται περισσότερο από ποτέ, για να επιστηριχθεί και να αντιμετωπίσει τις πολλές δυσκολίες της καθημερινότητας του.

Ευχήθηκε, τέλος, με εγκάρδιους λόγους στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο η Αρχιερατεία του να στέφεται με καλλίνικες δάφνες και ο ίδιος πάντοτε να είναι καλλίνικος στην Εκκλησία, ενώ τον συνεχάρη για το ποιμαντικό έργο που επιτελεί στην ὀμορη νησιωτική Μητρόπολη Παροναξίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και τους παρισταμένους Έπαρχο, Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους Πάρου, τον επί τιμή Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Διευθυντή Δημοσιονομικού Ελέγχου της Ιεράς Συνόδου κ. Διονύσιο Γιαννακόπουλο, τους προσελθόντας πιστούς και ιδιαιτέρως την Ηγουμένη Μοναχή Νεκταρία και τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Θαψανὠν για το σημαντικό πνευματικό έργο που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, στηρίζοντας όλο τον κόσμο με τις προσευχές τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Εορτή του Αγίου Καλλινίκου στην Πάρο»:

Εορτή Αγίων Σίλα, Σιλουανού, Επαινετού, Κρήσκεντος και Ανδρονίκου των Αποστόλων
55 χρόνια λειτουργίας της Μονής Αγίας Μαρίνας (ΦΩΤΟ)
Δημητριάδος Ιγνάτιος: Ο Μακαριστός Πειραιώς Καλλίνικος υπήρξε υπόδειγμα ιεραποστόλου
Κισάμου Αμφιλόχιος: Γιατί ζητούν να ληφθούν επιπλέον μέτρα μόνο στην Εκκλησία;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο